kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşte dünyanın en pahalı şehirleri!

Yeni Haber
Moskova'da çalışacak veya bu şehre taşınacak kişilerin iki defa düşünmesini tavsiye eden Amerika merkezli Mercer İnsan Kaynakları Danışmanlığı, Rusya'nın başkentinin iki yıldır dünyanın en pahalı şehirleri listesinin başında yer aldığını bildirdi.

Mercer'in ABD'nin finans merkezi New York şehrini temel alarak yaptığı araştırma göre, Moskova, Londra ve Seul dünyanın en pahalı şehirleri çıktı.

Türkiye ise dünyanın en pahalı şehirlerinde bu yıl 38'inci sırada yer aldı.

Ev, yiyecek, giysi, toplu taşıma, eğlence ve ev eşyası harcamaları göz önünde tutularak yapılan araştırmada, 2007'nin en pahalı şehri Moskova'da iki odalı lüks bir daire aylık 4 bin doları bulurken, film CD'si 24 dolar 83 sent, uluslararası gazete 6 dolar 30 sent, hamburger 4 dolar 80 sente satın alınabiliyor.

Mercer'in araştırmalarına göre, 5 yıl önce 5. pahalı şehir olan Londra, bu yıl ikinci sıraya yükselirken Londra'yı en pahalı şehir olarak Uzakdoğu'dan Seul, Tokyo ve Hong Hong takip ediyor.

Öte yandan, dünyanın en ucuz şehrinin, Paraguay'ın Asuncion şehri olduğunu bildiren Mercer, Asuncion'da yaşamanın New York'ta yaşamaya göre yarı yarıya daha ucuz olduğunu açıkladı.

Amerika şehirlerinin kendi arasında sıralamasında ise, New York ve Los Angeles'ın en pahalı Amerikan şehirleri olduğunu belirten Mercer, Toronto'nun ise Kanada'nın en pahalı şehri olduğunu ifade etti.

Ortadoğu'nun en pahalı şehri İsrail'in başkenti Tel Aviv olurken, Afrika'da Gana'nın Accra şehrinin en pahalı şehir olduğu belirlendi. Mercer'in araştırması sonucu dünyanın hayatın en pahalı olduğu 20 şehri şu şekilde sıralandı:

1. Moskova
2. Londra
3. Seul
4. Tokyo
5. Hong Kong
6. Kopenhagken
7. Cenevre
8. Osaka
9. Zürich
10. Oslo
11. Milan
12. St. Petersburg
13. Paris
14. Singapur
15. New York
16. Dublin
17. Tel Aviv
18. Roma
19. Viyana
20. Pekin