kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

3N ihalesi bir daha ertelenmeyecek

Yeni Haber
Mayıs ayında yeterli rekabet şartlarının oluşmaması nedeniyle iptal edilen Üçüncü Nesil (3N) ihalesi 7 Eylül'de yapılacak. Yayınlanan ihale duyurusunda ihale tarihi ve saatinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bildirildi.

Telekomünikasyon Kurumu'nun 3N ihale duyurusuna göre, 3N ihalesi kapsamında A, B, C, D olmak üzere toplam 4 lisans ihalesi kapalı teklif usulü yapılacak. İhaleye sadece anonim şirketleri katılabilecek. İhaleye katılacak firmaların GSM sektöründe en az 5 yıl deneyimli olması gerekiyor.

Firmalar ihale şartnamesini 3 Eylül mesai bitimine kadar alabilecek. Şirketler hazırlayacağı teklifleri ise 6 Eylül saat 15.00'e kadar Telekomünikasyon Kurumu'na teslim edecek.

İhale 7 Eylül saat 10.00'da Telekomünikasyon Kurumu Merkez Binasında yapılacak. Duyuruda, ihale tarihinin ve saatinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağına dikkat çekildi.

A LİSANSIN ASGARİ DEĞERİ 252 MİLYON EURO

A Lisansı için 252 milyon euro, B lisansı için 224 milyon euro, C lisansı için 196 milyon euro, D lisansı için de 140 milyon euro asgari değer belirlendi.

Geçici teminat, asgari değerin yüzde 3'ü, kesin teminat ise asgari değerin yüzde 6'sı oranında olacak. 3N ihalesi 25 Mayıs'ta yeterli rekabet şartlarının oluşmaması nedeniyle ertelenmişti.

(ANKA)