kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Gece kuşlarını 'vale anahtarı' kurtarıyor

Gece hayatını seven gece kulüplerine, restoranlara sıkça gidenlerin en büyük korkusu valeye teslim ettikleri araçlarının başına bir şey gelmesi. Bunlara otel ya da havalimanında vale hizmetinden yararlananları da ekleyebiliriz.
Valenin otomobilinize atlayıp dolaşması ya da torpido ile bagajın bir başkası tarafından karıştırılması, özel bir eşyanızın çalınması can sıkar. Bunun örnekleri de var. Ancak, bazı otomotiv firmaları bir çare bulmuş. Toyota'nın yeni modellerinde vale anahtarı denilen üçüncü bir anahtar daha var. Bu anahtar, sadece otomobilin kapılarını açıp, motoru çalıştırıyor. Bagaj ve torpidonun açılmasına ise izin vermiyor. Böylece, aracınızdan bir şey çalınmasını önlüyorsunuz.
Akıllı vale anahtarınız yok, ama aracınızı valeye teslim edecekseniz dikkat etmeniz gereken bir konu var. Öncelikle motoru stop edip, aracınızın anahtarını otomobil dışında, park fişini aldıktan sonra valeye teslim edin. Çünkü, bazı uyanıklar, vale gibi kendilerini tanıtıp, kalabalıktan faydalanıp aracı alıp kaçıyorlar. Aman dikkat...