kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Lüks 4X4 sahipleri mafyadan şikâyetçi

'Otomobilini söyle sana kim olduğu söyleyeyim' sözü genelde doğrudur. Otomobiller bir kartvizit gibi, kullanıcısının yaşam tarzı ve profiliyle ilgili ipuçları verir . Ancak son dönemde, bu durum bazı otomobil sahiplerini sıkıntıya düşürüyor. Şimdi anlatacağım yaşanmış bir olayda olduğu gibi... Lüks 4x4 araç sahibi bir üst düzey yönetici, eşiyle birlikte akşam bir toplantıdan dönerken, polisler tarafından durduruluyor . Polisler üst düzey yöneticiyi araçtan indirip üstünü arıyor. Sonra sıra otomobile geliyor. Bagaj, koltukların altları hatta paspaslar didik didik aranıyor. Düşünsenize sahne Hollywood filmlerindeki gibi... Üst düzey yönetici kollarını otomobile dayamış bacakları açık, polis bir suçlu gibi üstünü arıyor.
Polis kontrolünü rutin bir olay olarak gören, ama eşinin yanında suçlu gibi aranmasından rahatsız olan üst düzey yönetici, olayın etkisinden kurtulamadan aynı şey başına bir kez daha geliyor. Yine polis kontrolü, yine aynı sahneler... Polisler, silah, uyuşturucu ve yasadışı izler bulmak için otomobilin altını üstüne getiriyorlar. Üst düzey yönetici olayın şokuyla polislerle konuşunca, yaşadıklarının nedeninin sahip olduğu otomobilden olduğunu anlıyor.
Dünyanın parasını vererek satın aldığı 4x4 araç, mafyanın son gözdesiymiş. Bu konuda tecrübeli polisler, her kontrol sırasında ilk bu araçları durduruyormuş. Bizim üst düzey yönetici de, mafyanın kurbanı olmuş . Şimdi ise mafyanın tercih etmediği, polisin de dur demediği başka bir otomobil kullanıyor.