kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

308'in fotoları nasıl sızdırıldı?

Otomotiv firmalarının en büyük korkusu, yeni piyasaya çıkacak modellerinin planlanan resmi tanıtım öncesinde ortaya çıkmasıdır. Bu yüzden seri üretime geçmeden yapılan test aşamaları büyük bir gizlilik içinde yürütülür. Bu testler, laboratuvar ortamında ve gerçek yol koşullarında yapılır. Bu test aşamasında aracın tanınmaması için üstü örtülerek, saklanmaya çalışır. Ama gizlenmeye çalışılsa da yeni model, profesyonel casus fotoğrafçılara ya da meraklılara yakalanabilir.
Geçen hafta Peugeot'nun 308 modelinde olduğu gibi308'in fotoğrafları resmi tanıtım öncesinde sızdı ve internette yayınlandı. Ancak, bu fotoğraflar casuslar tarafından değil, Peugeot tarafından çekilen resmi fotoğraflardı. Yani fotoğraflar, gizliliğe rağmen içeriden sızmıştı. Diğer firmalar gibi, bu konuda hassas olan Peugeot şimdi önlem almaya çalışıyor.
Geçen hafta Car of The Year için düzenlenen bir özel tanıtım için Paris'teydim. Peugeot'nun casusluğu önlemesinin o kadar da kolay olmadığını öğrendim. Çünkü, Peugeot'nun 308 modelinin üretildiği Sochaux fabrikası, şehrin en büyük stadyumunun yanında. Yani maç izlemeye gelen futbolseverler, fabrikanın içini rahatlıkla görebiliyor . Bu da gizliliği ortadan kaldırıyor. Ne diyelim, Peugeot'nun iki seçeneği var : Ya fabrikayı taşıyacak, ya de yeni bir stadyum inşa edecek.