kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rahşan Ecevit: "Türkiye Irak’a girmeli yoksa Irak Türkiye’ye girecek"

Yeni Haber
Rahşan Ecevit, "KKTC Türkiye'nin ve Doğu Akdeniz'in güvenliği için ne kadar önemliyse Kuzey Irak da Türkiye'nin güvenliği açısından o kadar önemlidir" dedi. Ecevit, "Türkiye Irak'a girmelidir yoksa Irak Türkiye'ye girecektir" görüşünü savundu.

Rahşan Ecevit tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Kuzey Irak'a girerek İsrail ile hayalini kurdukları Büyük Ortadoğu Projesi için ilk adımı attığını ifade etti. Bu projenin Türkiye'nin Güneydoğusunu da kapsadığını öne süren Ecevit, "Ama (Amerika) yüzüne gözüne bulaştırdı. Şimdi Irak'tan çekileceğini söylüyor, ancak tam çekilmeyeceğim diyor" dedi.

"Türkiye Irak'a girmelidir yoksa Irak Türkiye'ye girecektir" başlıklı açıklamada, Irak'ta bugün oluşturulmak istenen yapıyla İsrail hakimiyetinin geliştiğini ifade eden Ecevit, "Büyük Ortadoğu Projesi aslında Büyük İsrail Projesidir. İsrail Kuzey Irak'taki Kürtlerden yararlanmak istiyor. Irak dışından getirilen Kürtler Kuzey Irak'a yerleştiriliyor. Amerika ise bu bölgeyi Irak'tan koparıp Kürdistan'ı kurdurma planları yapıyor" diye belirtti.

Bülent Ecevit'in 23 Aralık 2004 tarihinde gazetelerde yer alan demecinde Kürt siyasi liderlerinin Türkiye'ye yönelik birtakım siyasi emelleri olduğunu söylediğini ifade eden Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in, Kürtlerin Kuzey Irak'ta herkesi kapsayacak güçlü bir parti oluşturma çabasında olduklarını ve ona paralel bir Kürt partisinin Türkiye'de de kurularak Türkiye'den toprak talep edeceğini ifade ettiğini aktardı.

Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in, "Türkiye Kuzey Irak'a işgal amacıyla değil güvenlik amacıyla, olumsuz gelişmeleri önlemek amacıyla mutlaka girmelidir. Yoksa Kuzey Irak Türkiye'ye girecektir" dediğini kaydetti.
Türkiye'nin tehlikede, tehlikenin kaynağının da sınır ötesinde olduğunu ifade eden Rahşan Ecevit, "Bu kaynak da ancak sınır ötesi harekatla kurutulabilir" dedi.

(ANKA)