kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DP lideri Mehmet Ağar

'Dur' deyip 'Nereye kadar' diye soracak

DP'nin 1950'de kullandığı "dur" anlamına gelen el işaretini sembol olarak seçen Ağar "Nereye kadar" diye sorarak oy isteyecek..
Demokrat Parti'nin (DP) 22 Temmuz seçimlerinde kullanacağı şarkı, slogan ve sembollerden bazıları ortaya çıktı. Reklamcı Ali Taran'ın yürüttüğü kampanyada el simgesi kullanılıyor. DP'nin internet sitesi ve ünlü video paylaşım sitesi youtube'a konulan ilk taslaklara göre önce ekranda bir soru işareti beliriyor ve "Zıtlaşmayla, kutuplaşmayla, küstürmeyle, ayırmayla, kayırmayla nereye kadar?" sorusu soruluyor. Daha sonra tarihi DP'nin de kullandığı ve "Yeter söz milletindir!" sloganıyla özdeşleşmiş, "dur" işareti yapan el görünüyor. "Buraya kadar" deniyor ve "Artık DP var. Çare var" denilerek tamamlanıyor.

HABERLER İYİ DEĞİL
Diğer taslak filmde ise DP lideri Mehmet Ağar, Zafer Hüsnü Taran'ın Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı ve "Biz böyle yaşadık adaşım. Sizden ne haber?" sözleriyle biten "Harp Poemi" adlı şiirinin ardından şu yanıtı veriyor: "Bizden haberler iyi değil. Bir türlü iyileştirilemeyen, sürekli kanayan yaramız var. Bu vatanın evlatları, bitmek bilmeyen bir vuruşma uğruna gazi oluyor, şehit oluyor. Maalesef eline silah almış, terör ve kavgayı çıkış yolu kabul edip eylem peşinde koşanlar da TC vatandaşları. Şiddet, azap, kahır dolu bir vuruşma sürüp gidiyor yıllardır. Bitsin artık. Bitsin ki; analar, babalar, bacılar, kardeşler, eşler, dostlar ağlamasın. Türkiye ağlamasın." Diğer bir reklam filminde "Lütfen ona inat, buna inat oyunuzu harcamayın. Unutmayın ki, seçiminizi bir ay için değil bir yıl için değil 2012'ye kadar yapıyorsunuz. Türkiye'nin yeni lideri Mehmet, Mehmet Ağar" sözlerine yer veriliyor.
Haberin fotoğrafları