kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer'den önemli mesajlar

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir binbaşının şehit olması ve iki erin yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, yazılı bir açıklama yaparak, söz konusu olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ve terörle mücadelede ulasal ve uluslararası tüm önlemlerin alınacağını bildirdi.

Sezer'in açıklaması şöyle: "Bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştiren soysuzların, arkasındaki güçler kim olursa olsun hakettikleri karşılığı en güçlü ve sert biçimde alacaklarını bir kez daha vurgulamak istiyorum.Alçakça eylemlerini sürdürenler bilmelidirler ki, bu hain saldırılar, terörle savaşımdaki kararlılığımızı pekiştirmekte, birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, acıları derinleşse de terörle savaşında asla yılgınlığa kapılmayacak, bu savaşımın gerektirdiği ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm önlemleri, koşullar ne olursa olsun kararlılıkla almaktan kaçınmayacaktır.

Ulusumuzun gururu Türk Silâhlı Kuvvetlerimiz, terörle savaşımı erinden en üst rütbeli subayına kadar büyük özveriyle yürütmekte, bölünmez bütünlüğümüzün, Cumhuriyet'in değer ve kazanımlarının korunması için canını seve seve vermektedir. Kahraman Ordumuzu ve O'nun değerli askerlerini Ulusumuzun gönlünde yücelten, taçlandıran, bayrak ve yurt sevgisidir.

Şehit Binbaşımıza Tanrı'dan rahmet, ailesine, Ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum."

Cumhurbaşkanı Sezer ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a da bir telgraf göndererek başsağlığı diledi.

(ANKA)