kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Savunma Bakanı Valeriu Plesca

Atış taliminde yaya vurulunca Bakan kovuldu

Moldova'daki askeri üsteki basın davetine siviller de alındı. Gazetecilere kalaşnikoflarla atış yaptırılırken bir vatandaş kaza kurşununa kurban gidince Savunma Bakanı işinden atıldı..
Moldova Savunma Bakanı Valeriu Plesca ordu faaliyetlerinin tanıtımı için gazetecilere özel olarak düzenlenen bir atış taliminde güvenlik kurallarına uyulmayarak bir sivilin ölümüne yol açtığı suçlamasıyla görevinden atıldı. Geçtiğimiz pazar günü ülkenin önde gelen 28 basın mensubu bir köyde bulunan askeri üsse davet edildi. Ancak gazetecilerle birlikte sivillere de talim alanına girme izni verildi. Üssün askeri yetkilileri askerlerin atış talimi sonunda gazetecilere de kalaşnikof silahları vererek deneme yapması izini verdi. İşte skandal o anda patlak verdi.

KAZA YERİNDE ÖLDÜ
Gazetecilerden birinin attığı kurşun üsse alınan sivil Moldovalılardan birine isabet etti. İsmi açıklanmayan orta yaşlı Moldovalı vücuduna isabet eden tek kurşunla yere yığıldı. Tıbbi müdahale yapılamadan hayatını kaybetti. Yapılan soruşturmada talim alanına sivillerin sokulmasının yasal olmadığı sonucuna varıldı.

GENERAL GEÇİCİ BAKAN
Ülkenin Devlet Başkanı Vladimir Voronin'in incelediği soruşturma raporunda sorumlu Savunma Bakanı Valeriu Plesca gösterildi. Voronin bakanının görevinden alınması emrini verdi. Hükümetten yapılan açıklamada 2 yıldır görevde olan Plesca'nın yerine yeni bir isim bulunana kadar koltuğun geçici sahibinin Genelkurmay Başkanı Ion Corobceanu olacağı açıklandı.