kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İSTANBUL'DA YAPTIĞIM EN ÖNEMLİ ZİYARET... Fener Patriği Bartholomeos'u ziyaret eden Al Gore, "çevre sorunlarına duyarlılığı" için Bartholomeos'a teşekkür etti. Bu makamın Türkiye'de bulunmasının önemine değinen Gore, görüşmenin ardından SABAH okur temsilcisi Yavuz Baydar'a, "Bu, benim İstanbul'da yaptığım en önemli ziyarettir" dedi.

Gore'dan Patrik'e ziyaret

İLİŞKİLİ HABERLER
Gore'dan Patrik'e ziyaret
'Live Earth' konserlerinin toplantısına katılmak için önceki gün İstanbul'a gelen eski ABD Başkan Yardımcısı ve İklim Koruma Birliği Başkanı Al Gore dün Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Balat'taki patrikhaneye 11.00 sıralarında gelen Gore, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, "Yoğun programınızda bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim" sözlerini "Hiçbir şey buraya ziyaretim kadar önemli olamaz" diye yanıtladı.

'TÜRKİYE İÇİN BİR NİMET'
Yarım saat basına kapalı görüşen Al Gore ile Patrik, daha sonra basının karşısına çıktı. Al Gore, "Sizin ve makamınızın burada bulunması Türkiye için büyük bir nimet, bir gurur kaynağı. Keşke bunu Türk devleti de anlayabilse" dedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos da, Al Gore'u gelecek ekimde Grönland'da düzenlenecek olan uluslararası çevre sempozyumuna davet edip, Gore'un çalışmalarını takdir ettiğini kaydetti.
Haberin fotoğrafları