kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yedikule'den çevre mesajı yükselecek

Ulaş YILDIZ - MERKEZ
7 Temmuz günü dünyada dokuz ayrı şehirde yapılacak küresel ısınma temalı Live Earth konserlerinin İstanbul ayağı, milyarlara ulaşacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yedikule'den çevre mesajı yükselecek
Küresel ısınmaya karşı tüm dünyayı uyarmak için 9 ayrı kentte 7 Temmuz'da düzenlenecek "Live Earth" konser dizisinin bir ayağı da İstanbul Yedikule Zindanları'nda gerçekleştirilecek. Sahne alacak yerli sanatçı ve grupların adları "sürpriz" olması için biletlerin satışa çıkacağı pazartesi günü açıklanacak. Sidney, Tokyo, Şangay, Hamburg, Rio, Johannesburg, Londra ve New York'ta aynı gün yapılacak olan ve Madonna, Genesis gibi dünyaca ünlü 100 ismin sahne alacağı konserlerin, İstanbul ayağıyla ilgili olarak dün, Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. "Uygunsuz Gerçek" adlı belgeseliyle 2 Oscar kazanan, eski ABD Başkan Yardımcısı, İklim Koruma Birliği Başkanı Al Gore da toplantıya katıldı. Live Earth Basın Sözcüsü Şebnem Dönmez'in "Gönüllerimizin Başkanı" diyerek kürsüye çağırdığı Gore, "Live Earth dünyaya S.O.S mesajı verecek" dedi.

FELAKETE DİKKAT ÇEKTİ
Al Gore, dünkü basın toplantısının ardından akşam saatlerinde de bir konferans düzenledi. Garanti Bankası ve WWF-Türkiye'nin konuğu olarak konferansa katılan Gore, Çırağan Sarayı'nda bir sunum yaptı. Sunumuna kızının küresel ısınma ile ilgili olarak hazırladığı bir çizgi film ile başlayan Gore "Uygunsuz Gerçek"teki görüntülere ve bilimsel verilere yer vererek, dünyanın içinde bulunduğu felakete dikkat çekti. Sunumun ardından soruları yanıtlayan Gore, seçimleri kaybetmeyip ABD başkanı olması durumunda yapacaklarını şöyle anlattı: "Yemin edip ABD başkanı olsaydım farklı yanlışlar yapardım. Bize taarruz etmeyen bir ülkeyi ele geçirmezdim. İnsanlar gerçekleri göz ardı etti. Kongre toplandığı zaman halkın sesi dinlenmiyordu. Petrol şirketlerinin ve bazı kurumların sesi dinleniyordu. Irak'ta harcananların bir haftalık kısmı küresel ısınmaya ayrılsaydı, sorunu çözmüş olurduk."