kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CENAZEYİ ALMAYA GELDİ... Uçakla Ankara'ya getirilen Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun cenazesini oğlu Emre ve yakınları havaalanından aldı.

Üniversite sınavına şehit babasının acısıyla girecek

Ceyda KARAASLAN / ANKARA
Şehit binbaşının iki oğlu vardı. Emre bir hafta sonra yapılacak ÖSS sınavına hazırlanıyordu..
Terör örgütü PKK'nın Şırnak'ta düzenlediği mayın tuzağında şehit olan binbaşı Ramazan Armutçuoğlu vatanına olduğu kadar çocuklarına da oldukça bağlı bir babaydı. Büyük oğlu Emre'nin asker olmasını çok istemişti. Ama Emre'nin gönlünde yatan meslek bilgisayar mühendisliğiydi. Bu hedef için bir yıldır harıl harıl üniversite sınavlarına hazırlanan Emre, önümüzdeki hafta ÖSS sınavına şehit babasının acısıyla girecek. Sınava bir hafta kala babasının ölüm haberini alan Emre, ÖSS heyecanı yerine bugün şehit babanın yürekleri yakan acısını çekiyor. Akranları bir yılın çalışma stresini atmak için artık test sorularını bırakıp gezip tozmaya başlamışken, O bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katılacağı cenaze töreninin ardından babasını toprağa verecek. Şehit binbaşının 14 yaşındaki küçük oğlu Eren de belki de yaşamının en kara yaz tatilini yaşayacak.

EŞİ DE ASKERİYEDE İDİ
Şehit binbaşının eşi Nilgün Armutçuoğlu da askeriyede memur olarak görev yapıyordu. Çocuklarına daha fazla vakit ayırmak isteyen Nilgün Hanım, bu yıl görevinden emekli oldu. Ancak, o emekliliğinin tadını çıkarmak yerine artık oğullarının acılarını dindirmek, babalarının yokluğunu unutturmak için çaba gösterecek. Aslen Çorumlu olan şehit binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun babası, görevi nedeniyle yıllar önce Ankara'ya geldi. SSK'da işçi olarak çalışan baba, 5 çocuğunu da kıt kanaat şartlarla okuttu. Bir oğlu Yalova'da bir şirkete işletme müdürü oldu, kızlarından biri Anayasa Mahkemesi'nde memur olarak çalışmaya başladı. İkinci çocuğu Ramazan ise 1978 yılında Harp Okulu'nu kazanarak tüm ailenin gurur kaynağı olmuştu. Oysa ki bu sevinç 29 yıl sonra yürekleri dağlayan bir acıya dönüşecekti.

TEPKİYİ HALK VERECEK
Şehit binbaşının 3 erkek kardeşinden Dilaver Armutçuoğlu, gözyaşları içinde ağabeyini anlatırken, onun özverili bir baba, vatansever bir asker ve fedakâr bir kardeş olduğunu söylüyor. Nice canlar alan teröre verdiği tepki ise şu: "Yüreğim yanıyor. Gereken mesajı halkımız, ağabeyimin cenaze töreninde verecektir."
Haberin fotoğrafları