kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Necdet Sezer

Son teröriste kadar mücadele

ANKARA
Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye'nin haklı savaşının "son terörist yok oluncaya kadar" süreceğini söyledi Alçak saldırıyı kınadığını belirten Sezer, "Hain eylemlere kalkışanlar hak ettikleri yanıtı alacak" dedi..
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Cumhuriyeti'nin, birliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelen bölücü teröre karşı haklı savaşımını, son terörist yok oluncaya kadar, ulusuyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle, tüm güvenlik birimleriyle kararlılık içinde yürüteceğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, bu savaşımın gerektirdiği adımları, çekinmeden ulusuyla bütünleşerek atacak, bu ve benzeri hain eylemlere kalkışanlara hakettikleri yanıtı verecektir" dedi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üç mensubunun şehit olması nedeniyle açıklama yaptı. Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde karayoluna teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucunda, 1 yarbay, 1 binbaşı ve 1 erin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Sezer, şunları kaydetti:

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
"Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti birliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelen bölücü teröre karşı haklı savaşımını, son terörist yok oluncaya kadar, ulusuyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle, tüm güvenlik birimleriyle kararlılık içinde yürütecektir. Türkiye Cumhuriyeti, bu savaşımın gerektirdiği adımları, çekinmeden ulusuyla bütünleşerek atacak, bu ve benzeri hain eylemlere kalkışanlara hakettikleri yanıtı verecektir. Ulusumuzun ve devletimizin bu konudaki sarsılmaz istenci karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'e başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum." Cumhurbaşkanı Sezer, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti. Öte yandan TBMM Başkanı Bülent Arınç da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'a bir başsağlığı mesajı gönderdi.