kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

4 yeni bor tesisi geliyor

Yeni Haber
Madencilik ve kimya sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait 4 bor tesisi, üretim için gün sayıyor.

Ağustos ayı sonuna kadar hizmete alınacak 4 yeni tesiste, bor ürünleri işlenerek yurtiçi ve ihracata yönelik üretim gerçekleştirilecek. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ülke ekonomisine yılda 70 milyon dolarlık katma değer sağlayacak tesislere yönelik çalışmaların büyük ölçüde tamamlanarak üretime hazır hale getirildiğini söyledi.

PERBORAD TESİSİ TEMMUZ'DA

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Yılmaz, yapım çalışmaları tamamlanan bor üretim tesislerinin ilkinin Temmuz ayında hizmete alınmasının programlandığını söyledi. Yılmaz, yeni yatırımlar arasında yeralan yıllık 15 bin ton üretim kapasiteli Bandırma II. Perporad ünitesi Temmuz ayında işletmeye alınacağını bildirdi.

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, Balıkesir-Bigadiç'de yıllık 200 bin ton kapasiteli bor öğütme tesisi ile yıllık 325 bin ton üretim kapasiteli konsantre tesis ve Balıkesir-Bigadiç'teki homojenlendirme ünitelerinin ise Ağustos 2007'de hizmete alınması öngörülüyor.

(AA)