kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli Adana'da start verdi

Uğur BECERİKLİ- ADANA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da on binlerce kişinin katıldığı coşkulu kalabalığa seslendi. Son verilen şehitlerin isimlerini okuyan Bahçeli, "Ya ordumuza izin ver, ya da istifa et" dedi..
MHP'ninseçim startını Adana'dan veren Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sert şekilde yüklendi ve "Korkma, ürkme ve ordumuza izin ver. Başbakansan gereğini yap, kararını ver. Yapamıyorsan derhal çekil, beceremiyorsan istifa et" dedi. Devlet Bahçeli, partisinin ilk mitingini memleketi Osmaniye'nin daha önce bağlı olduğu Adana'dan başlattı. Meydanı dolduran on binlerce coşkulu partiliye, Adanalıların çok sevdiği "Sizin Allah'ınıza kurban olayım" diye seslenen Bahçeli'nin konuşması sık sık sloganlar ve alkışlarla kesildi. AKP iktidarında geçen 1663 günü "ara dönem" ve "kayıp" olarak nitelendiren Bahçeli, "Biliniz ki 22 Temmuz, AKP'den kurtuluşumuz olacaktır. AKP'den kurtulmak, Türkiye'nin kurtuluşu demektir" dedi.

'HESABINI SORACAĞIZ'
Konuşmasında terör olaylarına geniş yer ayıran Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'a ağır eleştiriler yöneltti. Perşembe günü şehit olan askerlerin isimlerini sayan ve rahmet dileyen Bahçeli, "Milletimizin gönlünde taht kurdular" dedi. "MHP olarak bunun hesabını biz soracağız" diyen Bahçeli şöyle konuştu: "Başbakan, bilesin ki, bu yiğitler sana göre kelle olabilir, ama bizim için şahadetle kucaklaşmış kahramanlarımızdır. Sana göre, yan gelip yatıyor olabilirler, ama bize göre şahadet şerbetini içmişlerdir. Anıları yüreklerimizde, sevdikleri vicdanlarımıza, hesapları namusumuza emanettir. Buradan Başbakan'a görevini hatırlatıyorum. Ülkenin güvenlik ve esenliğinden sen sorumlusun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkından sen sorumlusun. İncinen canın, dökülen kanın sorumlusu sensin. Sen yalnızca talan ve yağmadan sorumlu değilsin. Akan kanın durdurulmasından da sorumlusun. Kefil olman gereken El Kadı değildir, himaye etmen gereken küresel sermaye değildir, kol kola girmen gereken Avrupalılar değildir. Mazlumlara da mesuliyetin var. Kaçma, terörle mücadele de senin görevindir. Çekinme, vatanın birliği de senin görevindir. Korkma, ürkme ve ordumuza izin ver. Başbakansan gereğini yap, kararını ver. Yapamıyorsan derhal çekil, beceremiyorsan istifa et."

'TEK BAŞINA MHP VAR'
Türkiye'nin rehin alınmak istendiğini, tehlikenin Türk milletinin bekasıyla ilişkili olduğunu savunan Bahçeli şunları söyledi: "Tehlike Kıbrıs'tadır, Kerkük'tedir. Sokaklardadır, okullardadır. Tehlike tarlalardadır, pazarlardadır, atölyelerdedir, fabrikalardadır. Huzur ve esenliğimize kadar ulaşmıştır. Tehlike, milli değerlerimize kadar yanaşmıştır. Tehlike, Cumhuriyetin birikimlerine dayanmıştır. Bu böyle gitmez. Bu Adana'nın da, Türkiye'nin de kaderi olamaz. Çare var ve çok yakınında. Yardım eli yanında. Elinden tutacak ve yükseltecek bir kudret, hemen yanı başında. Tek başına MHP var. Yoksulluğa, yolsuzluğa, ihanete, bölünmeye, karşı tek başına MHP. Tercihiniz sınırlı. Ya ötekiler, ya MHP. Ya kargaşa, ya MHP... Ya gerginlik, ya MHP."

'SORUMLUSU SENSİN'
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a eleştirilerin sürdürerek, "Af çıkardın, teröristi masaya davet ettin. Türklüğü sorguladın, birliğimizi kurcaladın Aşiret reisleri denilen bozuntulara kardeşim dedin" diye konuştu. Hükümetin yolsuzluklar nedeniyle terörle rahatça mücadele edemediğini savunan Bahçeli, "Kaçışın, kurtuluşun yok. Bunun sorumlusu sensin. Bunun hesabını da mutlaka vereceksin. İster Türkiye'de bir yere saklan, istersen Okyanus ötesine kaç. Nereye gidersen git, seni alıp Türkiye'ye getireceğiz" dedi.