kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan Amasya'da protokol sıralarına çıkıp bayrak sallayan küçük çocukla ilgilendi.

'Teröre karşı yılmak yok'

ERGUN AKSOY
Başbakan Erdoğan, Şırnak'ta dün akşam üç askerin şehit düşmesinin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek "Terörün kökü kazınıncaya kadar mücadele sürecek" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Teröre karşı yılmak yok'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta dün bir yarbay, bir binbaşı ve bir erin şehit olduğu terörist saldırıyla ilgili "Bunların karşısında yılmak yok. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, Amasya'daki konuşmasından sonra geldiği İstanbul'da gazetecilere iki seçkin subay ile bir eri yitirmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek şunları söyledi: "Bu saldırılar bizim birliğimizi beraberliğimizi, asla zedeleyemeyecektir. Asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Tam aksine, bu tavırları, bölücü terör örgütüne karşı, gerek devletimizin gerek güvenlik güçlerimizin takınacağı tavrı artan bir şiddetle devam ettirecektir. Ta ki bu ülkede bunların kökünü kazıyıncaya kadar." Erdoğan, dün Amasya'da da önemli mesajlar verdi. Parti mitingine dönüşen ve 20 bin kişinin toplandığı TOKİ'nin toplu açılış töreninde Erdoğan şu mesajları verdi:

TAŞIN ALTINA EL KOYUN: Günlük heyecanlarla, öfkelerle, istismar anlayışlarıyla ulusal güvenlik değerlendirilmez. Terör mücadelede her hatanın bedelini canla ödediğimizi görüp buna partiler üstü bir mesele olarak görmeliyiz. Herkes taşın altına elini koymalı..

MHP'YE İŞARETLİ ELEŞTİRİ: Bazıları cenaze merasimlerinde kendilerine has işaretleriyle şehitlerimizi istismar yoluna gidiyor, bunları da görüyoruz. Tek bir evladımızın tırnağına dahi zarar gelmesini istemeyiz, her şehit haberiyle yüreğimize bir kor ateş düşüyor. Ne acıdır ki terörle mücadelenin doğasında şehit vermek de var.

MUCİZEVİ ÇÖZÜMLER YOK: Terörle mücadele zor, uzun, sabır ve metanet ister. Bunun sabahtan akşama, akşamdan sabaha yolu olsa zaten yapardık. Gerçekçi olmak durumundayız, her alanda olduğu gibi bu konuda da mucizevi çözümler yok. Basiretli, uyanık olacağız. Tuzakları fark ettiğimiz anda da zaten boşa çıkarıyoruz. Sadece duyduklarınız değil, duymadıklarınız da var.

AĞAR'A GÖNDERME:
Ben isterdim ki şu anda bütün siyasi partiler hep birlikte, eğer bildiğiniz bir şey varsa bunun teklifini yaparsınız ama bunu hiçbir zaman istismar vesilesi yapmazsınız. Biri (Mehmet Ağar) 'üç ayda bitiririm, bir yılda bitiririm' diyor, kardeşim sizler bu ülkede iktidar oldunuz niçin bitiremediniz, milleti öyle seçime girerken bu tür aldatmalarla, yanıltmaya kalkmayın.

BAYKAL'IN HASSASİYETİ BİZDEN AZ: Bazı siyasi çevreler şehitlerimiz üzerinden istismara girmesin. Kimse kalkıp 'hükümet suskun duruyor, sessiz duruyor' gibi milleti aldatma yollarına girmesin. Bu ülkede Baykal'ın terör konusundaki hassasiyeti bizlerle mukayese edilemeyecek kadar azdır, bunu da böyle bilmenizi isterim.
Haberin fotoğrafları