kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF'nin banka sahipleri dışında en büyük borçlusu müteahhit Sadri Şener çıktı

Batık banka patronlarından sonra en borçlu isim Şener!

HASAN ERŞAN MERKEZ
Trabzonspor eski Başkanı müteahhit Sadri Şener'e, TMSF'ye devredilen tüm bankaların yüklü miktar kredi kullandırdığı ancak tahsilat sağlanamadığı bildirildi..
Trabzonspor eski başkanı müteahhit Sadri Şener'in, TMSF'ye devredilen bankaların hepsine borçlu olduğu ortaya çıktı. TMSF, 6 yıllık çalışma sonunda toplam 134 milyon 776 bin 135 YTL ile banka sahipleri dışındaki en büyük borçlusu olduğunu tespit ettiği Şener'in Kadıköy ve Üsküdar'da aynı tarih ve günlerde aynı kişiye devrederek hacizden kaçırdığı öne sürülen dairelerin satışının iptali için dava açtı. TMSF'nin başvurusunda, "TMSF'ye devredilen tüm bankalar tarafından Sadri Şener'e, genel kredi sözleşmelerine istinaden değişik tarihlerde yüksek meblağlı krediler kullandırılmıştır. Ödenmemesi üzerine krediler kat edilmiş, yapılan işlemlere rağmen bir tahsilat sağlanmamıştır" denildi.

EN BÜYÜK BORÇLU
İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'nde TMSF avukatlarının açtığı iki ayrı dava, kurumun batık banka patronları dışındaki en büyük borçlusunun müteahhit Sadri Şener olduğunu ortaya çıkardı. TMSF, kuruma devredilen tüm bankalara toplam 134.1 milyon YTL borçlu olduğunu tespit ettiği Şener'in peşine geçen yıl düştü. İcra daireleri aracılığı ile Şener'e ödeme emri yollayan TMSF, alacağını faiziyle istedi ancak ödeme yapılmadı. Bu kez icra daireleri aracılığı ile Tapu Müdürlükleri'ne yazılar yazıldı. TMSF bu yazışmalarda Şener'in bazı gayrimenkullerini değerlerinin çok altında fiyatlarla elden çıkardığını tespit etti. Üsküdar Tapu Müdürlüğü'nden gelen yanıtta Sadri Şener'in Üsküdar'da 5 katlı bir apartmandaki dairesinin üçte birini 4 Nisan 2004'te 10 bin YTL'ye Yavuz Turan Özdemir'e sattığı, Özdemir'in de daireyi aldığı gün, Şener'in kız kardeşi Sezer Komşuoğlu'na satış yaptığı belirlendi. Komşuoğlu'nun ise aynı daireyi 5 ay sonra 27 bin YTL bedelle Huriye Çetinkaya'ya sattığı tespit edildi. TMSF ilk davayı Sadri Şener, Yavuz Turan Özdemir, Sezer Komşuoğlu ve Huriye Çetinkaya aleyhine açtı. Danışıklı işlem gerekçesiyle daireye tedbir ve haciz konulması, satışın iptali istendi.