kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Ağar Elazığ'dan aday.

Eski Anavatanlılar DP listesine girdi

DP ile Anavatan'ın sağda birlik çalışmaları fiyaskoyla sonuçlandı ama Işılay Saygın, İlhan Aküzüm gibi eski Anavatanlılar listede yer aldı..
Anavatan ile birleşmeden sonra liste işbirliği çalışmalarında da başarısızlığa uğrayan Demokrat Parti (DP), YSK'ya verdiği listede bir dönem Anavatan'da siyaset yapmış isimlere de yer verdi. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar Elazığ'dan aday oldu. "Merkez sağda birlik" çalışmaları suya düşen DP, daha önce teslim ettiği listelerde bıraktığı boşlukları doldurdu. DP'de genel Başkan Mehmet Ağar, kalesi Elazığ'dan yine aday oldu. Sinan Aygün'ün yerine Anavatan kökenli Avrupa Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Aydın Yardımcı, DP'deki görevlerinden istifa eden ve adaylıktan çekilen eski DP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük'ün yerine ise DP Genel Başkan Yardımcılarından Çağrı Erhan aday gösterildi. İlk listede boş bırakılan İzmir'de 1. bölge birinci sıraya eski Anavatan'lı bakanlardan Işılay Saygın, 2. bölge birinci sıraya ise İzmir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura yerleştirildi. İlk listede Ankara 2. bölge 1. sıradan aday gösterilen, daha sonra adaylıktan çekildiğini açıklayan DP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz'un yerine, Genel Başkan Yardımcılarından Süleyman Tuluğ Ok aday gösterildi.

AKÜZÜM VE AYRIM
DP Genel Sekreteri Kamil Turan, Gaziantep 1. sıradan aday olurken, DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan da Sakarya 1. sırada yer aldı. Eski Anavatan'lı bakanlardan İlhan Aküzüm Kars'tan, eski Anavatan'dan milletvekili Şamil Ayrım, Iğdır'dan liste başı aday gösterildi. Eski MHP'li bakanlardan Hüsnü Yusuf Gökalp Sivas 1. sıradan, eski Refah Partili bakanlardan Arif Ahmet Denizolgun ise Antalya 1. sıradan listede yer aldı. Gazeteci Suna Şükran Vidinli, Samsun 1. sıradan, MKYK üyesi Mehmet Orhan Kesikoğlu Eskişehir 1. sıradan aday gösterildi. Erzincan'dan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, Kayseri'den de il Başkanı Mustafa Eraslan 1. sıradan aday gösterildiler. Van'dan Ertuşi aşireti lideri İskender Ertuş aday olurken, seçimlere bağımsız olarak gireceğini açıklayan Kamer Genç, ilk listede yer almasına rağmen, son listeden çıkarıldı. Listede, Burdur 2. ve 3. sıra, İzmir 2. bölge 11. sıra boş bırakıldı.