kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erhan Daşkın

Binbaşıya yüzde 50 komisyon suçlaması

Ferit ZENGİN /MERKEZ-İSTANBUL
Batmanlılar Çetesi'ne müşteri bulduğu iddiasıyla tutuklanan binbaşı Erhan Daşkın'ın çeteyle ilişkisinin Özel Kuvvetler'de görevli olduğu dönemde başladığı belirlendi..
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 'Batmanlılar' adlı çeteye düzenlenen 'katran' operasyonunda gözaltına alındıktan sonda 20 kişiyle tutuklanarak cezaevine konulan tankçı binbaşı Erhan Daşkın'ın çek ve senet tahsilatı için bulduğu müşteriler için yüzde 50 komisyon aldığı ileri sürüldü.

POLİS İZ SÜRDÜ
Bahçelievler'de 1 yıl önce yaşanan bir çatışmanın ardından iz süren polis, önceki gün düzenlediği operasyonda Batmanlılar Çetesi'ni ele geçirdi. Çetesi üyesi 23 kişi gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından önceki gün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan 2 kadın, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 21 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çeteyle bağlantısı polisin teknik takibine takılan binbaşı Erhan Daşkın da tutuklanarak cezaevine gönderilenler arasında yer aldı. Son bir yıl içinde 22 suçu gerçekleştirdiği belirlenen çeteye çek ve senet tahsilatı için müşteri bulduğu ileri sürülen Daşkın'ın bu müşterilerle yaptığı telefon görüşmelerinin de polis tarafından saniye saniye dinlendiği öğrenildi.

SUÇUNU KABUL ETTİ
66. Mekanize Piyade Tugayı'nda tankçı binbaşı olarak görev yapan ve Özel Kuvvetler'de görevliyken İstanbul Zırhlı Birliklere tayin edilen Erhan Daşkın'ın yolunun çeteyle şark görevi yaptığı Batman'da kesiştiği ortaya çıktı. Daşkın'ın bu sırada çete lideri Süleyman Önal'ın teklifi üzerine çeteyle çalışmaya başladığı belirlendi. Emniyet ifadesinde suçunu itiraf ettiği ileri sürülen Binbaşı'nın "Kanuni yollardan senedini, çekini tahsil edemeyen insanlara yardımcı olmak için bu tür işlerin içerisine girdim" dediği iddia edildi. Binbaşı Daşkın'ın, müşteri başına yüzde elli komisyon aldığı da tespit edildi. Polis, çetenin, müşteri olarak irtibat kuran bir kişinin, alacağının tamamını tahsil ettiğini ancak söz konusu mağdura bu parayı vermediğini de belirledi.