kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sinan Aygün DP'yi bıraktı

Osman AYDOĞAN - Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Merkez sağı birleştirmek için son gün mekik dokuyan Sinan Aygün, liste pazarlığında anlaşamayan 2 lidere kızarak DP adaylığından çekildi. Anavatan da seçime girmeyecek..
Yaz boz tahtası haline gelen merkez sağdaki birleştirme planına son dakikada üretilen formül de yetmedi. Birleşmenin öncülüğünü yaptığı için adı "Mimar Sinan"a çıkan ATO Başkanı Sinan Aygün, listelerde yeniden pürüz çıkınca sürpriz biçimde DP adaylığından çekildi. Aygün, "Bu yöntemle gidenler barajı geçemezler. Hâlâ çerle çöple uğraşıyorlar" diyerek Ağar ve Mumcu'yu suçladı. DP çatısı altında birleşme hafta başında olumsuzlukla sonuçlanınca, DP'den aday olan Sinan Aygün'ün girişimleri ile "liste bütünleşmesi" hayata geçirildi. Anavatan seçime girmeme kararı alarak DP'nin boş kalan listelerinden seçime girmeyi benimsedi. Anavatan'dan 13'ü kazanabilecek yerlerden 20 ismin DP listelerinden aday gösterilmesi planlandı. Bunun üzerine Anavatan seçime girmeme kararını dün Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdi. Ancak aynı dakikalarda heyetler arasında yine liste krizi çıktı.

TELEFONLAR KAPALI
Mumcu'nun "Bütün sorumluluk Ağar'da diyerek" topu DP'ye attığı liste sıralamasında DP'liler Anavatan'ın önerdiği isimlere karşı çıktı. Aygün, gerilimi yatıştırması için DP lideri Mehmet Ağar ve Anavatan lideri Erkan Mumcu'ya ulaşmak istedi. Ancak her iki lider de Aygün'ün telefonuna çıkmadı. Aygün bu duruma sinirlenerek DP merkezinde kendisine tahsis edilen karargâhını "Haydi bana eyvallah" diyerek terk etti. Aygün, adaylıktan çekildikten sonra yakınlarına, "Ben birleştirme için uğraşıyorum, onlar bozmak için elinden geleni yapıyor. Bu yöntemle gidenler barajı da geçemezler. Hâlâ çerle çöple uğraşıyorlar. Ne ekipleri var ne de partiyi düşünenleri. Herkes sıra derdine düşmüş. Sanki barajı geçeceklermiş gibi..." diyerek iki lideri suçladı.

'10 GÜN 10 YIL GİBİ'
YSK'ya gönderdiği dilekçe ile Ankara 1'inci Bölge 1'inci sıra adaylığından çekildiğini duyuran Aygün, yaptığı açıklamada da DP'nin oluşumundaki beklentilerin sağlanamaması nedeniyle istifa ettiğini belirtti. 10 günlük siyasi hayatın başkalarına kısa gelebileceğini belirten Aygün, "Ancak benim için 10 günlük siyasi hayat 10 yıl gibi geçmiştir. Bilinmesini isterim ki, kimseye kızgın ve kırgın değilim. Adaylığımı geri çekmekle, listede bir rahatlama sağlamaya katkı vermeyi de umuyorum" dedi.

ANAVATAN ÇEKİLDİ
Bu gelişmeler yaşanırken YSK'dan da "Anavatan'dan daha önce listelere girenler ile parti üyelikleri devam edenler DP listesinden aday olamazlar" açıklaması geldi. Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da bu açıklamanın hemen ardından YSK'ya başvurarak seçimden çekildiklerini açıkladı. Sarıbaş, DP listelerinden Anavatanlıların aday olacağını, kendilerinin de seçimde DP'yi destekleyeceklerini söyledi. Ancak Sarıbaş daha Anavatan Genel Merkezi'ne varmadan iki parti arasındaki kriz iplerin yeniden kopmasına neden oldu.