kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Casey: ABD, PKK ile mücadeleye hazır

AA
Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, ABD'nin, terör örgütü PKK ile mücadelede Türkiye ve Irak'a yardım için elinden gelen her şeyi yapmak istediğini söyledi.

Casey, düzenlediği günlük basın toplantısında, Iraklı Kürt lider Mesud Barzani'nin, Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı savaşmayacağını söylediği yönündeki bir soruya karşılık, Barzani'nin böyle bir şey söylediğini duymadığı yanıtını verdi ve ''Size söyleyebileceğim, Mesud Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, PKK ile savaşta bizimle ve Türk hükümetiyle çalışmaya kamuoyu önünde söz verdiğidir. Bizim anladığımız, Irak hükümetinin politikası budur'' dedi.

Casey, PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atanan Joseph Ralston'ın çalışmalarına, temaslarla devam edeceğini kaydetti ve ''Elbette bu terörist örgütle mücadelede Türkiye ve de Irak'a yardım için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Türkiye'de seçimlerle ilgili bir soru üzerine Casey, ABD'nin Türk demokrasisini desteklemeye devam ettiğini ve Türkiye'nin demokratik kurumlarına tam güveni olduğunu, Türk halkının, liderlerini seçmesini beklediklerini kaydetti.