kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haksız KDV iadesine tepki

Yeni Haber
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Türk ihracat sektörünün yasalara bağlı ve kayıtlı çalıştığını bildirdi.

Türkmenoğlu, haksız KDV iadesi iddialarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ihracatçıların KDV iade taleplerinin yüzde 55,2'sinde usulsüzlük ve hatalı işlem tespit edildiğine ilişkin basında çıkan haberlerin ihracat camiasını haksız yere kamuoyu nezdinde top yekün suçlu durumuna getirdiğini belirtti.

Türkmenoğlu, söz konusu oranın Türkiye genelinde toplam KDV iade taleplerini temsil etmediğini, ihracat içerisinde şüpheli bulunarak incelenen küçük bir kısma isabet ettiğini, üstelik bu rakamların yargı sürecinin tamamlanmadan bir kesinlik ifade etmediğini kaydetti.

2006 yılında Türkiye'nin 85,1 milyar dolar ihracat yaptığını hatırlatan Türkmenoğlu, ''Maliye ve Gümrük İdarelerinin daha etkin ve verimli çalıştığı, önemli ihracat kalemlerinde KDV oranlarının düşürüldüğü, nakit iadenin azaltılarak mahsup sisteminin yaygınlaştığı bir ortamda haksız KDV iadesi talebinde bulunmanın gerekçeleri ortadan kalkmıştır'' dedi.

Türk ihracat sektörünün yasalara bağlı ve kayıtlı çalıştığını ifade eden Türkmenoğlu, sektörün GSMH'nin yaklaşık yüzde 25'ini Türkiye'ye getirerek onurlu bir görev yaptığını vurguladı.

Türkmenoğlu, ihracat sektörü ile ilgili kamuoyuna yanıltıcı bilgi verilmesinin sektöre büyük bir haksızlık olduğunu, düşük döviz kurları nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren ihracat camiasının şevkini ve direncini kırdığını belirtti.

(AA)