kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GENİŞ KATILIMLI DAVET Dubai’deki ofislerinin açılışı dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Logo Yazılım, bölge ülkeleri büyükelçi ve konsolosları, iş dünyasını da ağırladı.

Logo, Dubai'ye ofis açtı, gelirinin yarısı ihracattan gelecek

TİMUR SIRT
Afrika'dan Orta Asya'ya geniş bir coğrafyaya ulaşmak için Dubai'de ofis açan Logo Yazılım, gelirinin yüzde 50'sini ihracattan elde edecek..
Gelirlerinin yüzde 50'sini ihracattan elde etme hedefi koyan Logo Yazılım, bu hedefini gerçekleştirmek için ilk ciddi adımı Dubai ofisinin açılışıyla attı. Şirket, Körfez bölgesi, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika'dan Hindistan'a kadar uzanan geniş coğrafyaya Dubai ofisinden ulaşmayı hedefliyor Türkiye'nin en büyük ticari yazılım üreticilerinden Logo Yazılım, ihracatı hedeflerine ulaşmak için Almanya'dan sonraki ilk bölgesel ofisini Dubai'de açtı. Dubai Internet City'deki tek Türk yazılım şirketi olan Logo Yazılım ihracat gelirinin toplam geliririnin yarısına ulaşmasını hedeflediğini açıkladı. 4 Haziran'da, Dubai'deki ofislerinin açılışı dolayısıyla Türk ve Körfez medyasına özel bir basın toplantısı düzenleyen Logo Yazılım, ayrıca Burj El Arab'da bölge ülkeleri büyükelçi ve konsolosları, iş dünyası ve konuk medyaya yönelik özel bir akşam yemeğiyle davetlileri ağırladı.

'AR-GE İÇİN TEKLİF ALDIK'
Türkiye merkezli uluslararası bir firma olan Logo Yazılım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, düzenlenen basın toplantısında, dünya ve Türkiye bilişim pazarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Türkiye'nin ihracatta yazılım sektörüne yönelmesinin zamanının geldiğini, tüm dünyada 2008'in yazılım sektöründe bir kırılım noktası olacağını, Türkiye'nin de bu vizyonla bilişim politikalarını oluşturması gerektiğini vurgulayan Tekbulut, "Türkiye önüne artık somut hedefler koymalı. Hem şirketler hem sivil kurumlar bu konuda ciddi adımlar atılması için kararlı davranmalı. Biz bu konuda ne kadar istekli olduğumuzu kanıtlıyoruz" dedi. Tekbulut sözlerine şöyle devam etti: "Bölgedeki kültüre yakınlığımız, rakiplerimizden daha esnek ve hızlı yanıt verme kabiliyetimizle pazarda hedeflerimizi büyütmeyi arzuluyoruz." Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı Ali Güven, 9 yıldır uluslararası pazarda faaliyetlerini yürüttüklerini, 300'den fazla projeye imza attıklarını ve dünyada en hızlı büyüyen pazarlardan biri olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde son derece stratejik bir noktada bulunan, bölgede ekonomik ve teknolojik öncü durumunda olan Dubai'deki ofislerinin açılışıyla uluslararası pazarda çok daha güçlü bir üs olacaklarının altını çizdi. Ar-Ge çalışmalarının bir bölümünü bölgeye taşımak için çok cazip teklifler aldıklarını belirten Ali Güven, bölgedeki uzman, kaliteli iş ortakları ve sürekli büyüyen, güçlü ekonomisiyle, Dubai'nin kaynaklarından yararlandıklarını, ihtiyaçlar doğrultusunda da Logo ürünlerini yerelleştirdiklerini belirtti. Güven, Logo'nun globalleşme misyonuyla operasyonlarını kesintisiz şekilde sürdüreceklerini de özellikle vurguladı. Bölgede iş potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirten Güven sözlerine şöyle devam etti: "Bölgede iş yapan Türk şirketleriyle başlayan işler şimdi yerel firmalarla kurduğumuz ilişkilerle derinleşiyor. Şu anda toplam gelirimizin yüzde 10'unu ihracattan elde ediyoruz. Yakında bu oranı yüzde 50'ye taşımayı hedefliyoruz."
Haberin fotoğrafları