kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Helikopterde hasar yok, normal iniş yaptı

PKK'nın "Askeri helikopter düşürdük" haberi yalan çıktı. Kontrol amaçlı olarak askeri birliğe indirilen helikoptere kurşun isabet etmediği açıklandı..
Tunceli'yi kana bulayan PKK, aynı akşam bu kez "Çukurca'da Cobra helikopteri düşürdük" haberleri yaydı. P KK'nın askeri kanadı olan HPG'nin kendi internet sitesi ve örgüte yakınlığı ile bilinen bazı internet sitelerinde helikopter düşürdüğü iddia edildi. İddiaya göre, Çukurca'ya bağlı Kinyaniş ve Ertuş kırsalındaki operasyon alanından dönen Cobra tipi helikopter, uçaksavarla vuruldu. Helikopter, alev alarak sınırdaki Sereseve köyü karakoluna zorunlu iniş yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan Çukurca'da önceki gün isabet aldığı iddia edilen helikopterle ilgili yapılan açıklamada, "Kontrol maksadıyla Çukurca'ya indirilen helikopterde herhangi bir hasar olmadığı tespit edilmiş ve görevine devam etmiştir'' denildi.

GÖREVİNE DEVAM ETTİ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: "Hakkari'nin Çukurca ilçesi Pirinçeken Köyü bölgesinde havadan keşif görevi yapan helikopterlere bir grup terör örgütü mensubu tarafından ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucu; bir helikopter hafif silah mühimmatı ile isabet aldığı ihtimaline karşı kontrol maksadıyla Çukurca ilçe merkezinde askeri birliğe iniş yapmış, kontrolü müteakip herhangi bir hasar olmadığı tespit edilmiş ve görevine devam etmiştir.''