kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
7 ocağa daha ateş düştü. Türkiye'nin dört bir yanında evlatlarını genç yaşta teröre kurban veren aileler yine de dimdik durup "Vatan sağolsun" diyor..
Şehit er Burhan Yalçın'ın haberi Şırnak'taki baba evine ateş gibi düştü. Yalçın'ın kısa süre önce izne geldiğinde annesi Zeynep Yalçın'a "Öleceğimi biliyorum. Beni bir daha belki göremezsin. Hakkını helal et" dediği belirtildi. Zeynep Yalçın, oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yaktı, Kürtçe beddualar etti. Oğlunun şehit düştüğünü televizyondan öğrendiğini belirten Zeynep Yalçın "Anneler Günü'nde evde olmadığı için arkadaşlarını arayarak, bana çiçek göndermelerini istemiş. Şehit olmadan bir gün önce telefonla arayarak, operasyondan döndüğünü söyledi. Bu haber evimizde bayram havası yaratmıştı. Şimdi oğlumdan bana geriye sadece gönderttiği çiçekler kaldı" dedi. Acılı anne şöyle devam etti: "Bilmiyorduk ki oğlum karakolda hain bir saldırı sonucu şehit olacak. Diliyorum ki; bu hain saldırıyı düzenleyen ve düzenleterek annelerin yüreğinin yanmasına neden olanların anneleri de bizim yaşadığımız acıyı yaşarlar. Oğlum bir şehittir ve şehitler ölmez. Vatan sağ olsun." Şırnak Belediyesi'nde zabıta müdürü olarak görev yapan baba Yusuf Yalçın da oğlunun şehit haberi ile sarsıldı. Sinir krizleri geçiren acılı baba sürekli titreyip sık sık baygınlık geçirdi.

Tunceli'deki hain saldırı, askerde bile birbirlerinden ayrılmayan ikizler Erdem ve Erden Erkaçtı'yı ayırdı. Askerlik için müracaatlarında bir aileden iki kişinin aynı anda askere alınmadığı, isterlerse birinin daha sonra gidebileceği söylenmesine rağmen "Birlikte askere gidip birlikte tezkere alacağız" diyen ve Manisa'da acemi birliktelerini tamamladıktan sonra dağıtımları Tunceli'ye çıkınca yine ayrılmayan 3 aylık asker ikizler, 20 gün önce gittikleri Pülümür'de kısa bir süre aynı karakolda görev yaptı. Ancak birkaç gün önce birinin görev yeri değiştirildi, karakolda vatani görevini sürdüren Erdem Erkaçtı şehit düştü. İkizlerin ateş düşen İzmir'in Bayındır İlçesi'ndeki evinin girişine ve balkonuna Türk bayrağı asıldı. Şehit Erdem Erkaçtı'nın bir demircide çırak olarak çalıştığı ve aynı zamanda Bayındır Belediyespor'da futbol oynadığı öğrenildi. Oğullarının bir an önce hayata atılmak için birlikte askere gittiklerini ve son olarak dağıtım iznine geldiklerinde görüştüklerini anlatan gözü yaşlı baba Turgut Erkaçtı, "Erdem 1 hafta önce aradı ve bana 'Baba beni buradan al, burası çok tehlikeli' dedi. Ardından da şehit olduğu haberi geldi. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

SESİNİ DUYAMADIM
Anne Nazan Erkaçtı ise saldırının meydana gelmeden önce sabah saatlerinde oğluyla konuşmak için karakolu aradığını anlatarak, "Uyuduğunu söylediler. Sesini son bir kez olsun duyamadım. Ben onları ellerimle besledim, büyüttüm. Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı ve benim canlarımdı. Tek tesellim birinin sağ kurtulması. Artık bu terör belası bitsin. Başka annelerin de ocağına ateş düşmesin" dedi. Bugün Bayındır'da toprağa verilecek olan Erdem Erkaçtı'nın cenazesine, ikizi Erden de katılacak.