kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. Arif Verimli

Muska yazdırdığınızı çocuğa söylemeyin

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
04.06.2007
* Öğrenciler dikkat! Sınavda yanınızda glikoz ihtiva eden yumuşak ve renkli şekerlerden bulundurabilirsiniz. İyi bir kahvaltı yapın. Başkalarına değil, sadece kendinize konsantre olun.

* Anne-babalar dikkat! Okunmuş su, muska gibi mistik inanışları yapacak olsanız bile çocuklar bilmesin. Çocuğun obsesyonlarını (takıntı) tetiklemeyin.

* Gözetmenler dikkat! Sınav gözetmenleri; çocuklara yakınlık göstermek için bile olsa sınavda herhangi bir öğrenciye sakın elle dokunmayın, fiziksel temas etmeyin. Çünkü aşırı titizlik takıntısı olan bir çocuk, bu hareketinize takılabilir ve konsantrasyonu kaybolur. Sınavda anahtarlık sallamayın, tespih çekmeyin, topuklu ayakkabı giymeyin, ses çıkaran aksesuvarlar takmayın. Öğrencilerde baş ağrısı oluşturabilecek parfüm sürmeyin.

* Uyku ilacı almayın, yiyeceklere dikkat! Zeka artırdığı iddia edilen yiyecekleri son bir hafta yemekle zeka artmaz. Yiyeceklerin zekayı artırdığı zaten bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek değildir. Bir başkasının tavsiyesiyle sınavdan önce daha rahat uyumak için sakinleştirici veya uyku getirici bir ilaç asla kullanmayın. Dikkat açtığını öne sürülen ilaçları talep etmeyin.