kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aşık

DP ve Anavatan listesinde 'ittifaka hazırız' sinyali

ANKARA
Birleşmenin gerçekleşmediği DP ile Anavatan'ın YSK'ya verdiği listelerde çok sayıda il boş bırakıldı. DP'de Susurluk sanıklarından Sedat Bucak Şanlıurfa'da ilk sıraya kondu..
Birleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle zorda kalan ve kan kaybeden Anavatan ile Demokrat Parti süren ittifak çalışmaları nedeniyle YSK'ya tam liste veremedi. Genç Parti ile ittifak pazarlığı yapan DP listesi, 24 ilde boş kaldı. "Boşluklar" Mehmet Ağar'ın 8 Haziran'a kadar ek liste göndermesi ya da ittifak arayışına gitmesine imkan tanıyor. DP'de Antalya, Elazığ, Erzincan, Hatay, İzmir, Kayseri, Sakarya, Samsun, Sivas,Van, Kırıkkale, Mersin, Tunceli illerinde aday gösterilmedi. Ağar'ın aday olacağı Elazığ'ın da boş bırakılması dikkat çekti. DP'de bazı iller de kısmen boş bırakıldı. DP listesinde eski bakanlara da yer verildi. MHP'le eski Bakan Ramazan Mirzaoğlu Kırşehir 1. sıra, ANAP'lı eski bakan Eyüp Aşık Trabzon 1. sıra, Yüce Divan'da yargılanan yaşar topçu da Sinop'tan 1.sıra adayı oldu. Kamuoyunun yakından tanıdığı Esat Kıratlıoğlu'nun oğlu Ahmet Esat Kıratlıoğlu Nevşehir 1. sırada, Necmettin Cevheri'nin oğlu Cevher Cevheri ise Adana'dan listede yer buldu. Susurluk sanıklarından Sedat Edip Bucak Şanlıurfa 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

ANAVATAN'DA 19 İL BOŞ
DP ile köprülerin atılması sonrasında sürdürülen ittifak arayışları Anavatan Partisi'nin YSK'ya verdiği listelere de yansıdı. İttifak olasılıklarına göre 8 Haziran gününe kadar doldurulmak üzere listelerin büyük bölümü boş bırakıldı. Başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere toplam 19 ilin listesi tamamı, 10 ilin listesi ise kısmen boş bırakıldı. Bu boşluklar son olarak BBP ve SP ile yürütülen ittifak arayışlarına göre dizayn edilecek. Sadece 50 ilde tam liste verilen Anavatan'da yirmi milletvekilinden sadece beşi listelerde yeralırken diğer 15'i 8 Haziran'a kadar kesinleştirilecek listelerde yerleştirilecek. Erkan Mumcu memleketi Isparta'dan liste başı oldu. Listelerde adı olan vekiller şunlar: Erkan Mumcu, Muharrem Doğan, Hüseyin Güler, Muhsin Koçyiğit, Züheyir Amber.
Haberin fotoğrafları