kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ekrem Elginkan 1924-1999 Cahit Elginkan 1926-1965 Ahmet Elginkan 1893-1972

Servetlerini vakfa bıraktılar adlarını ölümsüzleştirdiler

E.C.A'yı yaratan Elginkan'ın kurucularının "Dünya malı, dünyada insanlara faydalı olduğu sürece değer taşır" diyerek servetlerini bıraktıkları vakıf, 132 bin kişiyi eğitti..
Manisa sayfamızda sıra dışı bir aileden ve kurdukları vakıftan bahsedeceğiz. E.C.A markasını yaratan Elginkan Topluluğu'nun kurucuları, Manisa'nın köklü ailelerinden Elginkan Ailesi'dir. Aile, Bulgaristan'dan anayurda göç eden, ticaret geleneğine sahip Ahmet Elginkan, ailesinin kökenleri Saruhanlılar'a kadar uzanan H. Ümmühan Elginkan ile hiç evlenmeyen çocukları Ekrem ve Cahit'ten oluşuyor. Önce Elginkan Topluluğu'nu tanıyalım.

132 BİN KİŞİ EĞİTİM GÖRDÜ
1950'de mühendislik bürosu ile temeli atılan, 1957'de baba ve oğulların isimlerinin baş harflerinden oluşan 'E.C.A. Presdöküm Sanayii Limited Şirketi' adı ile sanayiye yönelen Topluluk, bugün çeşitli sektörlerde 3 bin çalışanı ve 20 şirketi ile faaliyet gösteriyor. Yaşamları süresince "Dünya malı, dünyada insanlara faydalı olduğu sürece değer taşır. İnsanlarımızdan kazandıklarımızı, eğitim hizmetleri ile insanlarımıza geri vereceğiz" ilkesini aşılayan Elginkan Ailesi, 1985 yılında Elginkan Vakfı'nı kurdu. Ailenin yaşayan son üyesi Ekrem Elginkan, tüm servetini vakfa bırakarak 1999 yılında vefat etti. Bugüne kadar 132 bin 210 yetişkin, vakfın ücretsiz eğitiminden yararlandı.