kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Napolyon'un mektupları çamaşırhaneden çıktı!

Yeni Haber
İsviçre'de bir villanın çamaşırhanesinde Napolyon, Churchill, Gandi ve Puşkin'e ait mektuplar bulundu...
Zengin bir Avusturyalı bankere ait, dünyanın en büyük koleksiyonlarından biri olarak kabul edilen Napolyon, Winston
Churhcill, Mahatma Gandhi ve Aleksander Puşkin'e ait tarihi mektuplar, koleksiyoncunun İsviçre'deki villasının çamaşırhanesinde bulundu.

Avusturyalı Albin Schram'ın 1970'lerde oluşturmaya başladığı
koleksiyonda, aralarında Winston Churchill, Büyük Petro, Mahatma Gandi, Aleksander Puşkin, John Donne, Ernest Hemingway ve Kraliçe I. Elizabeth'e ait mektupların olduğu yaklaşık 1000 belge bulunuyor.

Sanat, bilim, edebiyat ve felsefe alanında 500 yılı aşkın bir dönemi
kapsayan mektuplar, 3 Temmuzda Londra'da Christie's müzayede evinde açık artırmaya çıkarılacak.

Christie's'in yazılı eserler bölümü müdürü ve mektup uzmanı olan Thomas Venning, ortaya çıkarılan hazinenin, gerçekten inanılmaz yoğunlukla ve dikkatle araştırılmış bir koleksiyon olduğunu, bu türden bir mektup koleksiyonunun daha önce duyulmadığını söyledi.

Arşivini yaklaşık 30 yılda oluşturan Schram'ın, bir büyük müze dışında en büyük ve kapsamlı koleksiyonlardan birine sahip olduğu belirtildi.

Dünyanın en büyük tarihi mektuplar koleksiyonlarından birini oluşturan Schram'ın bu koleksiyonu koruma ya da sergilemeyle ilgilenmediği, mektupların Lozan'daki villasının çamaşırhanesindeki bir metal dolap içinde bulunduğu belirtildi.

Schram'ın 2005'te öldüğünde, ailesinin bu koleksiyonun yerini öğrendiği ifade edildi.

Christie's'deki açık artırmada 4,6 milyon dolar üzerinde satışı beklenen koleksiyonun en dikkat çekici parçalarından birinin, Napolyon'un sevgilisi Josephine'e yazdığı tutkulu mektup olduğu kaydedildi.