kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Korkunç saldırıyı kaçakçı muhbir ortaya çıkardı

ABD'de her gün 100 bini aşkın yolcunun kullandığı dünyanın en büyük havaalanı JFK'i hedef alan saldırıyı, çeteye sızan uyuşturucu kaçakçısı FBI muhbiri önledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Korkunç saldırıyı kaçakçı muhbir ortaya çıkardı
Amerika arka arkaya son anda engellenen terör planlarıyla çalkalanıyor. Fort Dix Üssü'nü hedef alan bir planın ortaya çıkarılmasından 3 hafta sonra, bu kez de JFK Havaalanı'na yönelik bir saldırı planı ortaya çıkarıldı. FBI'ın 6 aylık takibi sonrası detayları belirlenen planın amacı, havaalanının yakıt borularına patlayıcı yerleştirerek tüm kompleksi yerle bir etmekti. 4 kişilik şebeke çökertilirken gruptan 1 kişi New York'ta, 2 kişi de Trinidad'da tutuklandı.

TAVUK ÇİFTLİĞİ OPERASYONU
Amerikalı yetkililer grubun doğrudan El Kaide ile işbirliği içinde olmadığını, ancak bazı şüphelilerin Trinidad'daki Cemaati Müslümin örgütü ile bağlantılı olduğunu kaydetti. Yetkililer grubun planlarına "Tavuk çiftliği" ismini taktığını ve yakalanmalarında eski uyuştucu satıcısı bir FBI işbirlikçisinin rolü olduğunu belirtti. İsmi sadece "kaynak" olarak geçen şahıs son bir yıl içinde gruba sızmayı başardı. Grup için havaalanının uydu fotoğraflarını internetten indirdi ve hedef noktaların fotoğraflarını çekti. Newsday gazetesi, muhbirin uyuşturucu ticareti yaptığı için 1996'da tutuklandığını, 2004 yılında FBI tarafından işbirlikçi olarak kullanılmaya başlandığını belirtti.