kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Merkez sağ eksik tamamlayacak

ANKA
Yeni Haber
Aday listelerinin hazırlanmasına birkaç gün kala birleşme planlarını rafa kaldıran merkez sağ, birleşmenin olumsuz sonuçlanması nedeniyle aday listelerini tamamlamakta zorlandı. Anavatan'ın 58 ilde aday göstermesi ve diğer illerdeki adaylarını seçim takviminde belirlenen tarihte YSK'ya bildirme kararının yanısıra, Demokrat Parti'nin aday listesinde de boşluklar olduğu dikkati çekti.

Yüksek Seçim Kurulu'na aday listesini sunan Demokrat Parti, tıpkı Anavatan gibi, bazı illeri boş bıraktı. DP'nin aday listelerini tamamlamak için çalışmalarını sürdürürken, boş bırakılan iller ise şöyle oldu:

"Antalya (13 sıra boş), Bilecik (1'nci sıra boş), Çorum (4 ve 5'nci sıralar boş), Denizli (5,6 ve 7'nci sıralar boş), Elazığ (5 sıra boş), Erzincan (3 sıra boş), Eskişehir (1 ve 6'ncı sıralar boş), Gaziantep (2,3,4,5,6,7,8,9 ve 10'ncu sıra boş), Hatay (10 sıra boş); Mersin (12 sıra boş), İzmir 1'nci bölge (12 sıra boş), İzmir 2'nci bölge (12 sıra boş), Kars (2'nci sıra boş), Kayseri (8 sıra boş), Mardin (3,4,5 ve 6'ncı sıralar boş), Muş (2 ve 3'ncü sıra boş), Rize (2'nci sıra boş), Sakarya (6 sıra boş), Samsun (9 sıra boş), Sivas (6 sıra boş), Tunceli (2'nci sıra boş), Van (7 sıra boş), Zonguldak (2,3,4,5'nci sıralar boş), Kırıkkale (4 sıra boş)

DP LİSTESİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Demokrat Parti'nin aday listesinde dikkat çeken isimler ise; sanatçı Şebnem Kısaparmak (Kastamonu 1'nci sırada), MHP'li eski bakan Ramazan Mirzaoğlu (Kırşehir 1'nci sırada), Vakıflar eski genel Müdürü Fadıl Ünver (Ordu 1'nci sırada), eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın yakın kurmaylarından Eyüp Aşık (Trabzon 1'nci sırada), Yaşar Topçu (Sinop1'nci sıra), bağımsız aday olması beklenen Kamer Genç (Tunceli 1'nci sıra), Sedat Edip Bucak (Şanlıurfa 1'nci sırada) oldu.

ANAVATAN'DA DA DURUM FARKSIZ
Demokrat Parti'de olduğu gibi Anavatan da Yüksek Seçim Kurulu'na eksik liste sundu. 58 ilde aday gösteren Anavatan illerdeki eksik adaylarını ve henüz belirlenmeyen diğer illerdeki adaylarını kesinleştirecek. Anavatan'ın YSK'ya verdiği listede bulunmayan iller arasında ise Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük iller dikkat çekiyor. Anavatan'ın listesinde eksik bulunan büyük iller dışında kalan başlıca yerler ise şöyle oldu:

"Adıyaman (2,3,4 ve 5'nci sıra boş); Bilecik (2'nci sıra boş); Bolu (3'ncü sıra boş), Çorum (2,3,4,5'nci sıralar boş); Erzurum (3'nci sıra boş); Isparta (2,3,4 ve 5'nci sıralar boş); Kars (1'nci sıra boş); Nevşehir (2 ve 3'nci sıralar boş)"