kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
L. Kayalar

CHP vitrinine sağdan iki isim transfer oldu

Şenol ATEŞ / ANKARA
İlhan Kesici'den sonra Anavatan'dan istifa edan eski bakanlardan Lütfullah Kayalar ile Edip Safter Gaydalı da CHP'den aday olacak. İsmail Amasyalı ise adaylıktan vazgeçti..
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ailesinin damadı olarak bilinen İlhan Kesici'den sonra Anavatan'dan istifa eden sağın iki ağır topu Lütfullah Kayalar ile Edip Safter Gaydalı CHP'ye katıldı. Daha önce CHP'ye başvuran eski DYP milletvekili İsmail Amasyalı ise, "Kimsenin vitrin malzemesi olmam" dedi ve CHP'den milletvekili aday adaylığını geri çekti. Anavatan Partisi'nden istifa eden eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, dün CHP'nin davetini kabul ettiğini açıkladı. Kayalar, adaylığı ile ilgili bir soru üzerine, ülkenin içinde bulunduğu ortamda aldığı daveti kabul ederek CHP'de politika yapmaya karar verdiğini söyledi. "Bu çatı altında görevimizi sürdüreceğiz" diyen Lütfullah Kayalar'ın, Yozgat'ta birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

İKİNCİ BOMBA GAYDALI
Baykal, dün bir sürprize daha imza atarak, Anavatan Partisi'nden istifa eden Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı'ya da adaylık önerdi. Baykal'ın önerisine kısa süre sonra yanıt veren Gaydalı da, CHP'den aday olacağını açıkladı. Ancak daha önce CHP'ye başvuran eski DYP'li İsmail Amasyalı adaylıktan vazgeçti. Amasyalı'nın adaylıktan vazgeçme kararının, Baykal'ın önceki günkü Süleyman Demirel ile görüşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Amasyalı, "Son 10 gündür yaptığı çalışmalara bakarak ortaya çıkardığım sonuç; Baykal özde ve sözde bir siyasetçi değil. Baykal vitrin oluşturmak istiyor. Ben kimsenin vitrin malzemesi olmam" dedi.
Haberin fotoğrafları