kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MUMCU’DAN ÖPÜCÜKLÜ TEŞEKKÜR Anavatan Partisi’nin Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara ASKİ Spor Salonu’nda iki gündür devam eden kongrenin kapanışında, partililerin alkışlarına öpücükle ve el sallayarak karşılık verdi. Mumcu kapanış konuşmasında, yaşanan süreçten dolayı özür diledi.

Sağda birlik çöktü Mumcu: Fırsat kaçtı

OSMAN AYDOĞAN ANKARA
DP ile Anavatan arasındaki ittifak çabası hüsranla sonuçlandı. Partisinin dün sonuçlanan 9. Olağan Büyük Kongresi'nde birleşmeye nokta koyan Mumcu "Tarihi fırsat kaçtı. Sayın Ağar ve benim Türkiye'ye özür borcumuz var" dedi..
Anavatan ile DP arasındaki nişan yüzüklerini tekrar takarak nikâhın seçimden sonraya bırakılması çabaları da başarıya ulaşmadı, merkez sağı birleştirme projesi hüsranla son buldu. Her iki parti kendi listesiyle seçimlere katılma kararı alırken, DP listesinden aday olması planlanan eski başbakan Mesut Yılmaz, Rize'den bağımsız aday olmaya karar verdi.

ÇABALAR SONUÇ VERMEDİ
Anavatan ile DP arasındaki ipler koptuktan sonra merkez sağı birleştirme projesinin rafa kaldırılmamasını isteyen aracılar devreye girerek birlikteliğin yeniden sağlanmasına yönelik uğraş verdi. Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun, "Abdullah Öcalan'dan bile az sevilen kişi" olarak ilan ettiği Mesut Yılmaz'ın da birlikteliğin sürmesi için çaba harcadığı ileri sürülürken, her iki partinin genel başkan yardımcıları aralarındaki kurdukları temasla ittifakın tekrar sağlanması için farklı model arayışlarını gündeme getirdi. Anavatan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, DP'den haber beklenen kongrenin ikinci gününde DP ile temas kurdu. DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile görüşen Keçeciler "Madem bütünleşmemiz olmuyor o zaman gelin CHP-DSP modeline dönelim" önerisini getirdi. Bu öneriye göre, Anavatan kurumsal kimliğini devam ettirirken sayıları konusunda anlaşılacak kadar Anavatanlı DP listelerinden aday gösterilecekti. Temelleri atılan ve protokole bağlanan merkez sağı birleştirme projesi de 22 Temmuz seçimlerinden sonra gündeme getirilecek ve DP çatısı altında gerçekleştirilecekti. Ancak, formül kabul görmedi. İki lider formüle "evet" demedi. Anavatan'ın 15 gün sonra yeniden kongre kararı alması ve bu arada uzlaşma bulunması formülünün yanı sıra DP'nin listeleri ilk sıraları boş olarak YSK'ya vermesi ve 8 Haziran'a kadar liderlerin bir araya getirilmesi formülleri de kabul görmeyince iki parti arasındaki son köprü de çökmüş oldu. Dün öğe saatlerinde son bulan bütünleşme çabalarının ardından her iki parti seçime kendi başlarına girmeye karar verdi. Kongrede konuşan Erkan Mumcu, gelişen olaylardan sonra seçime tek başlarına katılacaklarını belirterek "Biz bu süreç devam ederken başka bir temasın ahlaki olmayacağı gerekçesiyle talepleri reddettik ama şu andan itibaren Anavatan Partisi müstakil olarak kendi için ihtimalleri değerlendirmekte özgürdür" diye konuştu. DP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ise, "İyi niyetli süreç sona erdirilemedi. Seçime tek başımıza gireceğiz" dedi.