kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MİTİNGLER İLGİYLE İZLENDİ... Cumhuriyet mitinglerinin yurtdışında ilgiyle izlendiğini belirten Kent, herkesin kendisine 'işte sizi diğer İslam ağırlıklı ülkelerden, ya da Ortadoğu'dan ayıran fark budur' dediğini aktardı.

Kent: Sihirli formülü ben de bilmiyorum

Değer ÖZERGÜN / MAGAZİN
Coca Cola'nın ikinci adamı Muhtar Kent, 200'den fazla ülkede her gün 1.4 milyar bardak kendi ürünlerinin tüketildiğini belirtti..
Ceo Nevill Isdell'den sonra Coca Cola'nın iki numaralı ismi Muhtar Kent, bir şehir efsanesine dönüşen kolanın formülünü kendisinin de bilmediğini ancak öğrenmek için zaman da harcamadığını söyledi. Dünyanın en bilinen şirketleri arasında yer alan ve 200'den fazla ülkeden faaliyet gösteren Coca-Cola'nın icra kurulu başkanı Kent, şirketin Atlanta'daki merkezinde sorularımızı yanıtladı. Kent, 200'den fazla ülkede Coca Cola içtiklerini, yaklaşık 250 mililitrelik bardaklarla hesaplandığında günde 1.4 milyar bardak Cola ürünlerinin tüketildiğini kaydetti. Coca-Cola'nın sihirli formülünü bilmediğini kaydeden Kent, "Bu formül belli bir sistem içinde saklanıyor, bu işle ilgili herkes kendi sorumluluk alanında olan kısmını biliyor. Aslında formül için uygulanan bu sistem, bizim tüm işimizin başarısıyla da ilgili" diye konuştu. Kent, normal günlerde genelde yarım litreye yakın kendi ürünlerinden içtiğini kaydetti.

YABANCI ZORLUK YAŞAR
İş hayatında değişmez prensibini "Öncelikle önünde olan işi layıkıyla yapmak" sözleriyle açıklayan Kent, Mayıs 2005'te tekrar döndüğü şirkette kendisinin gelişiyle karar alma mekanizmalarında hızlanma olduğunu söyledi. Kent, 'Yakın gelecekte CEO olacağı' yönündeki değerlendirmeleri "Öncelikle önümde duran görevi nasıl daha iyi yapabileceğime bakıyorum. İleride gelebilecek olasılıklar yerine, şu andaki mevcut görevimde nasıl daha iyi sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum" diyerek yanıtladı. Kent, "Türk'ün Türkten başka dostu yoktur" ve "yabancılar Türkleri sevmez" gibi inanışlara katılmadığını, yabancı birinin yurtdışında zorluk yaşamasının doğal olduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları