kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuyumcuların umudu yaz ayları

Yeni Haber
Satışlardaki durgunluğu hasat, düğün ve gurbetçilerle aşmayı planlayan kuyumcu esnafı, yaz sezonundan umutlu.

Adana Kuyumcular Odası 2.Başkanı Oğuz Başman, yaptığı açıklamada, özellikle dar gelirli vatandaşın geleneksel yatırım aracı olarak adlandırılan altına olan ilginin azalmadığını, ancak tüm sektörlerde yaşanan durgunluğun kendilerini de etkilediğini söyledi.

Kuyumcu esnafının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zor günler yaşadığını belirten Başman, ''Durgunluk nedeniyle çoğu esnaf arkadaşımız tüm kış boyunca raflarını düzenleyip, tek bir satış yapmadan akşam yeniden toplamak zorunda kaldı'' dedi.

Başman, küçük yatırımcılar için cazibesine ve en yüksek getirisi olan yatırım aracı özelliğine karşın, altın satışlarında durgunluğun yaz başına kadar devam ettiğini ifade ederek, esnafın, bu aylarda artan gurbetçi, düğünler ve hasat nedeniyle, durgunluğu aşmak için umutlu bir bekleyişe girdiğini söyledi.

Genel olarak yaz döneminde satışların yüzde 50-60 oranında arttığını dile getiren Başman şöyle konuştu:

''Hasatla birlikte mahsulünü satacak çiftçi, ekim sırasında aldığı altın borçlarını ödeyecek. Yurt dışında bulunan ve izine gelecek olan çok sayıdaki gurbetçiler ise her yıl olduğu gibi yine kuyumculardan alış veriş yapacaklar. Bunun yanı sıra yaz aylarında artan düğün, nişan ve sünnet törenlerindeki hediye takıların da satışları arttıracağı düşüncesindeyiz. Tüm kışı oturarak geçiren esnafın umudu yaz sezonunda.''

SEÇİM HAREKETLİLİĞİ DE YAŞANMADI

Başman, önceki yıllarda alınan seçim kararlarının piyasalara canlılık getirdiğini, ancak bu seçim döneminde bu hareketliliğin de yaşanmadığını ifade etti.

Odalarına kayıtlı 420'ye yakın üye bulunduğunu ve geçen yıl, bunlardan çoğunun iş yerini kapatmak durumunda kaldığını belirten Başman, iş yerlerini kapatmayan çok sayıda kuyumcu esnafının ise ikinci bir işe yöneldiğini sözlerine ekledi.

(AA)