kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere

'Tarım kredilerinde yoğun rekabet dönemi başladı'

FURKAN ALP
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere, KOBİ'lerin yoğun olduğu yerlerde yeni şubeler açtıklarını belirterek, "AB öncesinde tarım bankacılığında geç kalındı, rekabet yoğun olarak başladı" diye konuştu..
Türkiye bankacılık sektörünün AB süreci öncesi tarım bankacılığında geç kaldığını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, tarım alanında rekabetin yoğun olarak yaşanmaya başladığını bildirdi. Garanti'nin 2010'da 1000 şubeye ulaşma hedefini açıklayan Karadere, her ilin ve sektörün önündeki fırsatları araştırdıklarını ve yeni iş imkanlarını incelediklerini ifade etti. Garanti Bankası'nın dört yıldır düzenlediği Anadolu Sohbetleri Toplantısı'nın 40'ıncı durağı Nevşehir oldu. Nevşehir bölgesinde turizm, tarım ve şarapçılık gibi konuların ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan Karadere, şimdiye kadar 33 ile konuk olduklarını, 14 bin girişimci ile buluşma fırsatı yakaladıklarını belirtti. Karadere, KOBİ bankacılığı alanında sektör destek paketlerine yoğun ilgi olduğuna işaret ederek, turizm destek paketi, tarım sektörü paketi ve diğer ürünler ile orta vadede KOBİ bankacılığı alanında yüzde 25'lik bir paya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Bugüne kadar Türk turizmcilerine 80 milyon dolarlık bir finansman sağladıklarını söyleyen Karadere, tarım alanında ise 570 milyon dolarlık kredi kullandırdıklarını kaydetti. Çiftçiye yönelik 3 yıl vadeli ve hasat dönemlerine göre ödeme imkanı veren tarım kredilerinde yeni ürünler ile pazar paylarını artıracaklarını belirten Karadere, KOBİ'lere yerinde hizmet vermek için Organize Sanayi Bölgeleri'nde şubeleşme eğiliminin artarak devam ettiğini bildirdi.

2010'DA 1000 ŞUBE
2010 yılında Garanti Bankası'nın 1000 şubeye ulaşmayı planladığını kaydeden Karedere, KOBİ bankacılığının öneminin giderek artacağını ifade etti. 2007 yılı sonunda 560 şubeye ulaşacaklarını belirten Karadere, son yıllarda şube açtıkları illerin ekonomilerinin yüzde 80'den fazlasının tarıma dayalı olduğuna dikkat çekerek, tarım bankacılığı alanında yeni ürün ve hizmetleri ile iddialı olduklarını söyledi. Türkiye bankacılık sektörünün AB süreci öncesi tarım bankacılığında geç kaldığını belirten Karadere, tarım alanında rekabetin yoğun olarak yaşanmaya başladığını bildirdi. Önümüzdeki iki üç yıl içinde KOBİ kredilerinin içinde tarımın payının yüzde 20-25'lere ulaşması öngören Karadere, her ilin ve sektörün önündeki fırsatları araştırdıklarını ve yeni iş imkanlarını incelediklerini ifade etti.