kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Sarhoşluk ayıp değil'

- Dertlerinizi, sırlarınızı paylaşır mısınız birbirinizle? Örneğin yeni bir ilişkiniz varsa bunu ilk ablanız mı duyar?
- Hülya Avşar
: Ben genelde duyan dördüncü kişi olurum ailede. Çünkü ben kendimce bir araştırmaya girer; kimdir, nedir öğrenmeye çalışırım. O benim bu vıdı vıdımdan bıktığı için önce annem, sonra diğer kız kardeşim, onun oğlu ve ben duyarım. Zaten çok da erkek arkadaşı olmadı bugüne dek.
- Helin Avşar: Ama yanımda gördükleri herkesi sevgilim diye yazıyorlar....

- Sizin kriterleriniz nedir erkekler konusunda, nasıl bir erkekle beraber olmasını istersiniz kardeşinizin?
- Hülya Avşar: Zengin olmayacak, hele ki baba parasıyla asla hava atmayacak! Az da olsa kendi kazanıyor olsun parasını. Bence ilişkiler birlikte bir şeyleri büyütme üzerine kurulmalı. Helin'in de böyle bir ilişki yaşamasını isterim. Örneğin, bir devlet memuruyla beraber olsa çok memnun olurum. Ne bileyim, mesleğe yeni başlamış bir doktor, avukat ya da öğretim görevlisi olabilir...

- Kardeşiniz ne der buna acaba? Böyle birine şans verir misiniz?
- Helin Avşar:
Her şey kader kısmet meselesi. Gerçi bir dört sene öncesinde olsaydı şans vermezdim böyle birine belki ama şimdi kesinlikle veririm. Eskiden daha havai, daha vurdumduymazdım ama artık kiriterlerim değişti. Ayakları yere basan, kendi çabalarıyla bir yerlere gelmiş biriyle olmak isterim.

- Hep çok güzel, çok başarılı bir ablayla kıyaslanıyor olmak, onun himayesinde görünmek kendinizi ezik hissetmenize neden oluyor mu?
- Hülya Avşar:
Bu tür şeyleri ben de duyuyor ve çok üzülüyorum. Çünkü ben bir şey yapacağım zaman herkesten önce Helin koşturuyor. 'Aman abla giydiğin güzel olsun, moralin iyi olsun, sen canını sıkma,' diye. Ailem benim başarılı ve iyi olmamı herkesten çok ister. Dolayısıyla bir kardeşin ablasının başarısıyla ezilebileceğini düşünüyor olmak, biraz art niyet gibi geliyor bana. Ama anlaşamayan iki kardeştir, aile bağları hiç yoktur, o zaman tamam.
- Helin Avşar: Tam tersi, ablamın kanatları altında olmak benim çok hoşuma gidiyor. Bir Hülya Avşar daha gelmez ki, onun her şeyiyle gurur duyuyorum. Kendimi ezik hissetmem gibi bir şey söz konusu olamaz.
- Hülya Avşar: Ben hayatı oyun gibi görüyor ve her şeyi ciddiye alan insanlara şaşırıyorum. Ne olacak ki, bugün başarılı olursun, yarın kaybedersin... Önemli olan düzgün yaşıyor olmak, kanat altı falan önemli değil. Yarın kimin ne olacağı belli olmaz.

- Zaman zaman tatsız haberler çıkıyor kardeşinizle ilgili, yine alkollü fotoğrafları yayınlandı. Ne düşünüyorsunuz, Helin'e haksızlık edildiğini mi?
- Hülya Avşar:
Hayır, asla haksızlık edilmiyor. Ben de bir başkasını öyle görsem, hoş karşılamam. Ama kardeşim bir gece bir şeye üzülmüş ya da sevinmiş, içki içmiş ve sarhoş olmuş, sarhoş olmak ayıp bir şey değil. Basına yakalanıyor olması dışarı çirkin bir görüntü veriyor ama ne yapalım... Ben onu ayıplamıyor, kimsenin bu konuda yorum yapmasına da izin vermiyorum.
- Helin Avşar: Benim gerçekten alkol eşiğim çok düşük. İki kadeh içsem sarhoş oluyorum. Bir de akşam yemeği yemediğimden,