kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. Ali Daşkın, liderlerin hayvan sevgisinin önemine dikkat çekiyor.

Siyasetçiler 'dostlarıyla' yakından ilgileniyor

NESLİHAN TUNÇ
Ankara'daki Pet Hospital, siyasetçilerin ve devlet adamlarının evcil hayvanlarını tedavi için götürdüğü ilk adreslerden biri. Hastanenin başhekimi Prof. Dr. Ali Daşkın, Ankara'nın hayvan sevgisini anlattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Siyasetçiler 'dostlarıyla' yakından ilgileniyor
Abdullah Gül ve Erkan Mumcu'nun golden retriever'ları, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Köpük adlı terrier'i, Mesut Yılmaz'ın Daisy adlı danua'sı, Ecevitlerin kedileri, Tansu Çiller'in kangalları, Hüsamettin Özkan'ın terrier'i... Ve daha birçok siyasetçinin evcil hayvanı, Ankara'daki hayvan hastanesi Pet Hospital'da buluşuyor. Hastanenin başhekimi olan ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Daşkın, 13 yıldır siyasetçi ve devlet adamlarına hizmet verdiklerini söylüyor.

- Müşteriniz olan siyasetçiler arasında hayvanlara en meraklı olanlar hangileri?
- Bize gelen siyasetçilerin hemen hepsinin petlerle çok iyi diyalogları olduğunu söyleyebilirim. Özellikle normal bakımlar dışında biraz şüpheli bir sağlık durum olduğunda, onların yakın ilgisini görebilir, endişelerine tanık olabilirsiniz.

- Evcil hayvanlarıyla bizzat kendileri ilgilenenler var mı?
- Berna Yılmaz, İmren Aykut, Ali Tuygan, Barlas Doğu, Ahmet Kurtcebe Alptemoçin, Mehmet Ali İrtemçelik ilk akla gelen isimler. Evde çocuklarla ilgilenen, genellikle kedi ya da köpeklerle de ilgilenen kişidir. O nedenle birçok erkek siyasetçi ya da bürokratın eşleri petlerle ilgileniyor.

- Onlarla yaşadığınız ilginç anılarınız var mı?
- İşe yeni başlayan çalışanlarımız, bazen panik oluyor. Bir gece ani bir şekilde Pet Hospital'a gelen bir siyasetçimizin köpeğine bakmakta zorlanan arkadaşımız gibi. Bir başka gece Pet Hospital'ın bahçesinde havlayan bir köpeğimiz yüzünden, gecenin geç saatinde nöbetçi hekime gelen telefon onu çok telaşlandırmıştı. Telefondaki ses "O köpeğin nesi var?" diye sormuş, o da köpeği bütün gece yanında tutmuştu. Telefondaki sesin Mesut Yılmaz olduğundan emin olduğunu söylüyordu hekim arkadaşımız. Olabilirdi çünkü Pet Hospital, Yılmaz'ın konutunun bitişiğindeydi ve biz de Başbakanı rahatsız etmemek için her zaman tetikteydik.

- Sadece kendi hayvanlarıyla değil, zor durumdaki sokak hayvanlarıyla da ilgilenen siyasetçiler var mı?
- Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve eşi Behiye Hanım, bu konuda önder. Birçok sokak köpeği onlar sayesinde hayatta kalmış, ev sahibi olmuş ve hâlâ da olmaktadır. İmren Aykut sokak hayvanlarına yardım eden en önemli isimlerden. Aykut, bir vakıf da kurdu. Hüsamettin Özkan da sokak hayvanları ile yakından ilgilenir, onların bakımlarını, tedavilerini üstlenir.

- Genel olarak bir değerlendirme yapacak olursanız, sizce siyaset dünyasında hayvan sevgisi ne düzeyde?
- Siyaset dünyasında evcil dostlarımıza ilginin arttığını söyleyemeyiz. Oysa bu konuda liderlerin etkisi büyük. Genelkurmay Başkanı'nın köpeği Pet Hospital'a geldiğinde bunu gören diğer pet sahiplerinin büyük bir sempati ile konuştuklarına şahit oluyoruz.