kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Antalya, Avrupa'ya gitmek üzere dönmeli..

KÜME düşmesine en üzüldüğüm takım Antalyaspor oldu.. Sadece bu sezonun en iyi futbol oynayan takımlarından biri oldukları halde düşmelerinden değil..
Antalya ilinin Süper Lig'den gitmesine ayrıca ve daha fazla üzüldüm..
Antalya, Türkiye'nin Avrupa'ya en açık yöresi.. Her yıl yüz binlerce Avrupalı bu taraflara geliyor.. Dahası.. Her yıl binlerce, evet, binlerce Avrupa futbol takımı Antalya'ya kampa geliyor, sezon başı ve sezon arasında..
Böyle bir merkezin futbol takımı da Avrupa'ya gitmeli.. Avrupa'da adını duyurmalı, Avrupalı olmalı..
Bu umudumu yitirmiş değilim..
Çünkü Antalya Belediyesi'nin başındaki adamı yakından tanıyorum.
Menderes Türel has bir Antalya çocuğu.. Aslında particilik, siyasetle falan ilgisi yok.. Amacı Antalyasına hizmet etmek.. Ve de nasıl sporcu.. Sporsever.. Nasıl yürekten inanıyor Antalyaspor'a..
Türel, kentini, Türkiye'nin spor merkezlerinden biri yapmaya kararlı.. Bir yanda tesisler kuruyor, bir yanda, o tesisleri kullanacaklar için organizasyon.
Basketbol hamlesini yakından gördünüz.. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Türkiye'de.. Guruplardan birini Antalya'ya aldırdı. 2010'a mükemmel bir salon yetişiyor.. Ama sadece 2010 için göstermelik değil. Antalyaspor'un basketbolda da hamle yapması gerektiği bilincinde.. Doğan Hakyemez'i işin başına getirip, sadece A takımını değil, tüm alt yapıyı kurmasını istedi. Kolları sıvadılar..
Şimdi ayni organizasyon futbolda da yapılmalı..
Yılmaz Vural istifadan döndürülmeli, Antalya'da kalmalı.. Manchester United için Ferguson neyse, Antalya için Vural o olmalı..
Antalya'yı bir yıl içinde gittiği gibi geri getirecek adam o.. Kumar oynamaya gerek yok.. Vural kendi yanlışlarını da, takımın eksiklerini de en iyi bilen adam.. Dahası.. Hırslı.. Büyük takımda çalışmak istiyor.. Çare?.. Antalya'yı büyük takım yapmak..
Geriye kalıyor, basketbol benzeri, organizasyonun tümüyle başına geçecek adam..
O da var aklımda.. Can Çobanoğlu!..
Milli takımda uzun yıllar çok başarılı oldu. Kulüp çalışmalarını da yakından izledim.. Dünya futbolu ve futbol adamları ile yakın ilişkiler içindeki Çobanoğlu, hem yörede futbolun alt yapısını kurar, hem de Avrupa ile ilişkileri çok geliştirir ve pekiştirir. Denizli, Çobanoğlu'na dar geldi.. Antalya'da onun istediği alan alabildiğine var..
Türel, Çobanoğlu, Vural üçlüsü, Antalya Mucizesi yaratırlar!..