kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Kadın pilot takla atar!

Kadın şoför otomobil park edemez, hızlı şerit değiştiremez, dar sokaklardan geçemez, manuel otomobil kullanamaz, lastik değiştiremez! Kadınların en yakıştığı yer otomobil fuarlarında mini etek giyip, otomobilin üzerine uzandığı yerdir. Evet erkekler, kadın ve otomobil ile ilgili böyle düşünüyorlar ülkemizde. Tersi içinse çok çabalamak gerekir. Ben bir otomobil ve motor sporları delisiyim.

FENA HALDE KUTLARIM
Uzun süre otomobil yazıları yazarak, motor sporları fotoğrafları çekerek hayatımı kazandım. Yağmurda, karda (Abartmıyorum - 42 derecede İsveç Rallisi'nde), tozda, sıcakta etap etap gezip; ralli izledim, fotoğraf çektim. En büyük hayalim, evet her şeyi bir tarafa atıp yapabilecek kadar büyük hayalim; bir gün bir ralli otomobili içinde co-pilotum yol notlarını okurken, kendimden geçerek yarışmaktı. Olmadı! Çünkü bu ülkede kadınsanız, bu işe yeltendiyseniz kabiliyetten çok prezentabl olmanız gerekir! Bu yüzden ben lunaparkta patlamış mısır sattım hep. Geçen cuma Beyaz Show'da geçtiğimiz yılın 'Türkiye Kadınlar Ralli Şampiyonu' Burcu Çetinkaya vardı. Çetinkaya, motor sporları, kadın pilotlar ve takımı Ford Motorsports'un tanıtımı adına çok büyük bir tanıtım şansı yakaladı. Ve büyük bir başarıyla kullandığı otomobilin içinde Beyaz olduğu halde takla attırarak; bu şansı darmadağınık etti. Kendisini fena halde kutluyorum.

TAKIMI HAYLİ YARA ALDI
Geçtiğimiz yıl, diğer kadın pilotların arasında (Sadece 5 kadın yarıştı geçen yıl bu kategoride) son yarışta şampiyon olmayı başaramayan Burcu; takımının maddi imkanları sayesinde yurtdışında bir yarışa katılıp, bir yarış fazlası ile şampiyon olmuştu. Üstelik ralli mekanik bir spordur ve arkanızda Ford takımının desteği 10-0 başlatır sizi etaba. Camınız çatlasa, yenisi etap sonunda hazırdır. Söylemeye gerek yok diğer kadın pilotların böyle bir desteği yok! Dolayısıyla Burcu'nun televizyondaki güzelliğine bir zarar gelmedi ama motor sporu seven bir avuç kadın ve tabii televizyonda pilotu otomobil deviren Ford takımı hayli yara aldı bu işten. Tebrikler şampiyon!