kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nida Ünsal: Hiçbir şey yapmak ve düşünmek istemiyorum. Arabaya atlayıp, plansız programsız gezmek istiyorum. Üç gün bir yerde, beş gün başka bir yerlerde olmak istiyorum.

Başıma gelen her şeyi önce rüyamda gördüm

BAŞAK ÇOKAN
Bileklerini keserek intihara teşebbüs eden Nida Ünsal hayata döndü: Ablam Niran'dan yardım istemediğim için bu hale geldim. Yakınlarımın ölümü ve başarısızlığım üst üste geldi. Yaşadığım her şeyi rüyamda görüyordum!..
Geçtiğimiz aylarda bileklerini keserek intihara kalkışan şarkıcı Nida Ünsal, uzun süredir yattığı Balıklı Rum Hastanesi'nden çıktı ve ilk kez GÜNAYDIN'a konuştu. Alkol ile mücadele ettiğini ve bir daha intihara kalkışmayacağını söyleyen Ünsal, "Ailemle hiçbir problemim yok. Ben ablam Niran Ünsal'ın bana yardım etmesine izin vermediğim için bu hale geldim" dedi. Bir ay önce hastaneden çıkan Nida Ünsal, tedavisinin iki ay daha devam edeceğini söyledi. "Artık içki içmiyorum, gece dışarı çıkmıyorum. Bol bol uyuyorum ve sabahları erken kalkıp, bahçemle ilgileniyorum" diyen Ünsal ile yaşadıklarını konuştuk.

* Alkol sorununuz olduğunu ne zaman keşfettiniz? Eskiden içer miydiniz?
Bu alkol sorunu, ailedeki cenazelerden sonra arttı. Öncesinde normal içiyordum ama kayıplardan sonra inanılmaz arttı.

* Ne zaman yaşandı bu üzücü olaylar?
1.5 ya da 2 sene önce içkiye başlamıştım. Çok yakın bir tarihte anneannem, en yakın kız arkadaşım, ardından da teyzemi kaybedince alkole sarıldım. Üzüntüleri kaldıramadığım için içerek rahatlamak istedim.

SAÇLARIM ELİNDE KALMIŞ

* O süreçte hiç psikolojik destek almayı düşünmediniz mi?
Hayır alkol daha kolayıma geldi.

* Şu anda bu yaşadığınız şeyler, çocukluğunuzda birtakım şeylerin eksikliğinden kaynaklanmış olabilir mi?
Benim hayat ile ilgili bir sorunum yok. Benim tek sorunum; hislerimin acayip kuvvetli olması ve gördüğüm tüm rüyaların çıkması. Yaşadığım tüm kötü olaylar olmadan önce ben zaten biliyordum.

* İntihar edeceğinizi biliyor muydunuz?
İntihara kalkışmadan bir gün önce gördüğüm rüyada; dört mevsimi birarada yaşadım. Bir tarafta kar yağıyordu, bir adım attığımda ise yanıyordum. Yağmur yağıyor, yapraklar dökülüyordu. Anneannemi de görmüştüm. Beni kurtaran arkadaşım Mine'ye de anlatmıştım. Zaten bu olay olmadan bir gün önce Mine beni rüyasında görmüş. Bütün saçlarım onun elinde kalmış.

* Kendinizi öldürmeye kalkıştığınız gün nasıl bir ruh hali içindeydiniz?
Bazı köşe yazarları "Madem ölmek istedin, neden evde biri varken bunu yaptın?" diye yazdı. Oysa evde hiç kimse yoktu. Kararımı vermiş, jiletlerimi almıştım. Arkadaşım telefonda sesimden şüphelenip, 'Gelme' dediğim halde geldi. Onu bir türlü evine gönderemedim. Bir yandan veda mektubu yazıp, bir yandan da 'Kaçak' şarkısını dinliyordum. Arkadaşıma belli etmeden kendimi banyoya kilitledim. Aynada yüzüme baktım; kendimde değildim ve ölüme hazırdım. Defteri yere bıraktım, jileti elime aldım ve gerisini hatırlamıyorum.

YANLIŞ İNSANLA YOLA ÇIKTIM

* Ne kadar zamandır İstanbul'dasınız?
Dört sene olacak.

* İstanbul'a gelmek sizin psikolojinizi yordu mu? İzmir'de kalsaydınız yine böyle bir şeye kalkışır mıydınız?
Onu insan hiç bilemez ki!

* İzmir'de daha mı mutluydunuz?
Mutluluk demeyelim ama İzmir'deyken daha huzurluydum. En büyük yanlışım; İstanbul'a geldiğimde çok idealist davranmam oldu. Çok iyi bir yapımcı ile çalışabilirdim. Ama 'Ben yapacağım' havasına girdim ve yanlış bir insan ile yola çıktım.

* Kimdi o kişi?
Eski erkek arkadaşım. Özünde çok iyi bir insan olabilir fakat benim işime yeteri kadar özen göstermedi. Zaman kaybettirdi. Geçmişte kaldığı için ismini açıklamak istemiyorum. Çünkü artık bir ailesi ve çocuğu var.

* Hastanede kaldığınız dönemde sizi arayan, destek veren sanatçılar oldu mu?
Hayır olmadı. Ben şimdiye kadar hep magazinsel haberlerle gündeme geldim. Hiçbir zaman işimle haber olmadım. Eğer işimle anılsaydım insanlar beni mutlaka ararlardı.

BİTMESİ GEREKİYORDU BİTİRDİM

* Hayatınızdaki düşüşün hatası kimde sizce?
Burnumun dikine gittim. Her şeyi biliyormuşum gibi davrandım. Her şeyi kendim planladım, yanlış yaptım. Keşke işi bilen insanlarla çalışsaydım.

* İntihar girişiminizden 3 gün önce bana bir sevgiliniz olduğunu söylemiştiniz. Ne oldu ona?
Artık yok!

* Onunla ilgili güzel şeyler söylüyordunuz...
Evet ama evli olduğunu bilmiyordum. Sonra evli olduğunu öğrendim.

* Ne zaman öğrendiniz bunu?
Bileklerimi kesmeden kısa süre önce öğrendim.

* Sevdiğiniz erkeğin evli olması sizi tetiklemiş olabilir mi?
Olabilir. Ben onu hala deli gibi seviyorum. Kalbime de ondan başka hiç kimse giremez. 'Hayatta yapmam' dediğim bir şeyi bana yaşattı ve bu benim seçimimdi. Bu insanı ben buldum, ben seçtim. Doğrusunu söyleyeyim; aslında evli olduğunu en başından beri biliyordum. Ama kendimi çok suçlu hissettim. Bitmesi gerekiyordu ve bitirdim.
Haberin fotoğrafları