kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Golfün en büyük özelliği, yedi yaşındaki bir çocuğun 60 yaşındaki bir adamla aynı turnuvada yarışabiliyor olması.

7'den 70'e golf aşkı

BURCU ALDİNÇ
Aristokrat sporu olarak bilinen golfe ilgi giderek artıyor. Antalya bölgesinde açılan yemyeşil sahalarda, dünyaca ünlü sporcularla Doğu'dan gelen gençler birlikte golf oynuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
7'den 70'e golf aşkı
Bir dönem sadece aristokratların oynadığı ve sıkıcı olduğu gerekçesiyle gençlerin pek ilgisini çekmeyen golf, şimdilerde ülkemizdeki en popüler sporlar arasında. İklim açısından çok önemli bir golf turizmi bölgesi haline gelen Belek'te açılan golf sahalarına her yıl yenileri ekleniyor ve dünyanın en önemli golf oyuncuları buraya akın ediyor. Dünyanın en eski sporlarından biri olan golfü kimin bulduğu konusunda tartışmalar henüz sona ermiş değil. Ancak golfle ilgili en kesin bilgi, 17. yüzyılda Hollandalılar tarafından bulunduğu. Buz üzerinde plastik sopa ve toplarla oynanan oyuna, o günlerde 'gowf' adı verilmiş. Amaç, plastik topa vurarak topu deliğe sokmakmış. Savaşlar sırasında ise bu spor, Hollandalılar'dan İskoçlara geçmiş. Ancak İskoçlar buz yerine, çim üzerinde oynamaya başlamışlar bu oyunu ve adına 'golf' demişler. Askerler arasında popülerleşen spor, savaşları kaybetme sebebi olunca, kraliyet ailesi golfün saray dışında oynanmasını yasaklamış ve golf, erkeklerin oynadığı bir aristokrat sporu haline gelmiş. Türkiye'nin golfle tanışması ise 1895 yılında olmuş. Batılılaşma sürecine giden Osmanlı, İngiliz Büyükelçisi'nden izin alarak İstanbul'da ilk golf kulübünü açmış.

TOP TAŞIYICILAR YAŞADI
Golfün popülerleşmesi, yeni iş imkânlarını da beraberinde getirdi. Belek bölgesinde birçok kişi 'cady' olarak çalışmaya başladı. Golfçü çantası taşıyan, topunu takip edip skorunu yazan caddy'ler kısa bir kursun ardından, sahaya çıkabiliyor. Yeni Zelanda'nın en çok para kazanan sporcusu bir caddy. Yıllık yaklaşık 90 milyon dolar kazanan Tiger Woods'un caddy'si, ülkenin en çok para kazanan sporcusu.
Haberin fotoğrafları