kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pelin Batu (Oyuncu)

Çevreye zarar veriyor mu?

Pelin Batu (Oyuncu)
'Türkiye'de saha olmamalı'

"Golf dışarıdan bakılınca çevre dostu gibi görünüyor ancak unutmayın ki o yeşili, orada tutmak için kimyasallar ve su harcanıyor. Biz çevreciler, golfe sempatiyle bakmıyoruz. Türkiye; İskoçya ya da İrlanda gibi sulak ve yeşillik bir bölge değil. Spor için; yeraltı kaynakları harcanıyor, ormanlar katlediliyor. Para kazanmak için golf turizmine yatırım yapılmamalı. Türkiye'de golfün olmaması gerektiğine inanıyorum. Daha önce Sorgun Ormanları'nı katledip, orada da saha yapmaya çalışıldı ancak biz imza toplayıp projeyi durdurduk."

Ahmet Ağaoğlu (Golf Federasyonu Başkanı)
'Tarımdakinden daha az su ve kimyasal kullanılıyor'

"Çevreciler, saha başına 1 milyon metreküp su kullandığımızı söylüyor, oysaki bu rakam 250 bin metreküp. Belek'te yıllardır sadece denize dökülen, suları kullanıyoruz. Aynı ölçüdeki bir domates tarlası için bile üç-dört kat fazla gübre ve kimyasal kullanılıyor. Sorgun Ormanı'ndaki golf sahası yapımını onlar değil, biz durdurduk. Çünkü orası 200 yıllık bir orman, o ağaçları kesmek cinayettir. Belek bölgesi ise bir bataklıktı, ağaçlar bu bataklığı kurutmak için dikilmişti. Ayrıca kesilenden daha fazlasını geri diktik."

Adil Can Benardete (Öğrenci)
'Çok eğlenceli ve rahatlatıcı'

"Golfe iki yaşımda başladım. Çok eğlenceli ve rahatlatıcı bir spor. Doğada, yeşillikler arasında olduğu için kendimi daha iyi hissetmemi sağlıyor." Oynayanlar ne diyor?

Rahmi Kılıç (Öğrenci)
'Zengin sporu değil'

"Ağrılıyım. Üç yıl önce federasyon başkanımız beni golfle tanıştırdı. Zengin sporu olduğu kanısı yanlış. Herkes oynayabilir. Doğayla iç içe, çok rahatlatıcı bir spor. Keşke çok daha önce golfle tanışsaydım."

Vesile Teke (Caddy)
'Caddy'lik yaparak para kazanıyorum'

"Beni golfle bir arkadaşım tanıştırdı. Burdur'da yaşıyorum ve turnuva zamanları Belek'e, caddy'lik yapmak için geliyorum. Ayda 800 YTL kazanabiliyorum."

Adnan Öcalgiray (Yönetici)
'Sabırlı olmayı öğretiyor'

"56 yaşındayım ve golfe dört yıl önce başladım. Gençler golfün sıkıcı olduğunu düşünüyor. Oysa tüm vücudu çalıştırıyor. İnsana sabırlı ve sakin olmayı öğretiyor."
Haberin fotoğrafları