kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Canlı canlı Altın Palmiye heyecanı

Bu yıl Altın Palmiye'yi hangi film alacak? Fatih Akın büyük yarışta ne yapacak? Tüm bu sorular, bu akşam 60. kez düzenlenecek olan Uluslararası Cannes Film Festivali ödül töreninde yanıt bulacak. Tören Türkiye'de de canlı yayınlanacak..
60. yaşını kutlayan Uluslararası Cannes Film Festivali, bu akşam Cannes'da düzenlenecek bir törenle sona eriyor. Avrupa sinemasının en önemli festivallerinden biri olan Cannes'daki ödül törenine dünyanın en önemli sinema sanatçıları, yönetmenleri ve yapımcıları katılıyor. Üstelik bu yılki tören, Türkiye açısından da büyük önem taşıyor. Çünkü hem jüride hem de yarışmada iki Türk, ülkemizi temsil ediyor. Fatih Akın, Yaşamın Kıyısında (The Edge of Heaven) filmiyle Altın Palmiye için yarışırken, büyük jüride Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk da yer alıyor. Festivalin açılış törenini 10 gün önce canlı yayından veren NTV, ödül törenini de Yekta Kopan'ın sunuculuğu ile 19.30'dan itibaren canlı olarak yayınlayacak. Ayrıca yayın kapsamında festival değerlendirmesi yapılacak ve herkesin sabırsızlıkla beklediği kırmızı halı seremonisi de ekrana gelecek.

JÜRİDE KİMLER VAR?
Orhan Pamuk'un yanı sıra festivalin büyük jürisinde, Hong Kong'lu oyuncu Maggie Cheung, Avusturyalı oyuncu Toni Colette, Portekizli yönetmen ve oyuncu Maria De Medeiros, Kanadalı oyuncu ve yönetmen Sarah Polley, İtalyan yönetmen Marco Bellocchio ve Michel Piccoli gibi önemli isimler yer alıyor.
Haberin fotoğrafları