kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Louis Vuitton’un 42 bin dolarlık çantasını eleştirmenler beğenmedi.

Bu çantalardan pahalısı yok!

Yaprak ARAS ŞAHİNBAŞ
19.05.2007
Forbes dergisi, dünyanın en pahalı çantalarının listesini yaptı. İlk sırayı, adını Fransız şarkıcı Jane Birkin'den alan 148 bin dolarlık 'Hermes Birkin' modeli aldı..
Lüks tüketim bağımlıları, birikimlerini çantalara yatırmayı tercih ediyor. Kırmızı halıda yürüyen Hollywood yıldızlarının ellerinden düşmeyen ve fiyatları 10 bin dolardan başlayan çantalara talep gün geçtikçe artıyor. Louis Vuitton, Fendi, Marc Jacobs gibi markaları bünyesinde bulunduran Moet-Hennessy Louis Vuitton şirketi, geçtiğimiz yıla göre satışlarında yüzde 12'lik bir artış olduğunu açıkladı. Lüks markaların internet durağı olarak bilinen www.eluxury.com da, 2006 yılı içerisinde 500 dolardan pahalı çantaların satışında yüzde 13'lük bir artış yaşadı. Geçtiğimiz aylarda tüketicinin beğenisine sunulan 42 bin dolarlık Louis Vuitton modeli, kimi basın kuruluşlarında 'Dünyanın en pahalı çantası' olarak lanse edilmişti. Ancak Forbes dergisi, ondan çok daha pahalıları olduğunu ortaya çıkardı ve dünyanın en 'ekstravagant' (büyük, hacimli) çantalarının bir listesini yaptı. İşte o modeller:

1- Hermes Birkin - 148 bin dolar
Adını Fransız şarkıcı ve söz yazarı Jane Birkin'den alan bu çanta, fiyatını parlak timsah derisinin yanı sıra dokuz karatlık elmaslarına da borçlu. Sadece kilidinde bile 1.86 karat elmaslar bulunan bu Hermes Birkin, 2005 yılında Doyle New York'un müzayedesinde satılmıştı. Çantalar, sipariş üzerine özel olarak yapılıyor. (www.hermes.com)

2- Lana Marks Cleopatra- 100 bin dolar
Marks'ın Cleopatra modelinden her yıl sadece bir adet üretiliyor ve satışa çıkarılıyor. Bu yılın çantası, metalik gri timsah derisiyle tasarlanmış. Tokası ise 18 karat beyaz altın üzerine 1.500 adet siyah ve beyaz elmastan oluşuyor. (www.lanamarks.com)

3- Chanel Croc Biarritz - 43 bin 150 dolar
Chanel'in birkaç ay önce görücüye çıkardığı bu siyah timsah derisi çantadan, New York ve Los Angeles'taki Chanel butiklerinde üçer adet bulunuyor. Neiman Marcus'larda üç adet daha var. Dış cepleri çifte Chanel logolu bir fermuarla kapanan Croc Biarritz'in iç gözleri ise düzensiz kişiler için bol bölmeli olarak tasarlanmış. (www.chanel.com)

4- Louis Vuitton Patchwork- 42 bin dolar
15 farklı Louis Vuitton deseninin yamalanmasıyla yapılan bu çantanın dikkat çekici olduğu su götürmese de, moda eleştirmenlerinden estetik olarak çok puan almadığı biliniyor. Buna rağmen Amerika'da satışa çıkarılan dört çanta sahiplerini buldu bile. Avrupa ve Asya'daki Louis Vuitton'larda ise sadece 20 adet daha var. (www.louisvuitton.com)

5- Hilde Palladino tasarımı Gadino- 38 bin 470 dolar
Norveçli Hilde Palladino'nun tasarımı Gadino, ilk bakışta sıradan bir çanta gibi görünüyor. Ama dikkatli bakınca tokalarına yerleştirilmiş 39 beyaz elmas, çantanın pahada ağırlığını açıklamaya yetiyor. (www.gadin.no)

6- Fendi Selleria- 38 bin dolar
Dünyanın en az bulunan ve en lüks derilerinden; samur ve çinçila ile yapılan çanta, sipariş üzerine üretiliyor. Bunun dışında estetik olarak pek bir özelliği bulunmayan çantanın büyük ebadı kullanım kolaylığı sağlıyor. (www.fendi.com)

7- Marc Jacobs Carolyn- 30 bin dolar
Carolyn, ünlü moda tasarımcısı Marc Jacobs'ın en popüler aksesuarlarından biri. Mor timsah derisi çantanın çok sayıda iç cebi de var. (www.marcjacobs.com)

8- Nancy Gonzales Porousus- 30 bin dolar
Ender bulunan bir tür timsah derisiyle yapılan çantanın rengi, derisi, büyüklüğü ve tutacak yeri isteğe göre değiştirilerek üretilebiliyor. (www.bergdorfgoodman.com)

9- Devi Kroell- 28.990 bin dolar
Üçgen biçimli timsah derisi çanta, bir laptop'ın dahi kolaylıkla sığabileceği büyüklükte. İç gözleri de ayrıca kullanımda rahatlık sağlıyor. (www.devikroell.com)

10- LEIBER Dandelion- 15 bin dolar
Leıber'in en avantajlı yanı, sezonun en moda rengi sarı olması. İki dış cebi ve 18 karat altın tokaları ise çanta meraklılarını cezbeden diğer unsurlar. Sadece dört adet üretilen çanta, halen satışta. (www.judithleiber.com)
Haberin fotoğrafları