kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Avrupa Yakası

Ünlüler televizyonu...

MELİS D. ÇALAPKULU
Fatih Terim yerli dizileri, Demet Akbağ ise oğlu ile birlikte maçları izliyor... Ünlü isimlere, televizyon karşısına geçtiklerinde neleri takip ettiklerini sorduk. 'Haber bülteni' gibi klasik cevapların dışında, sonuçlar şaşırtıcıydı..
Geçtiğimiz günlerde Beyaz Show'a konuk olan Fatih Terim, Beyazıt Öztürk'e "Sen beni buraya çağırdığında Hatırla Sevgili dizisinin en heyecanlı yerini izliyordum içeride. Şimdi çok merak ediyorum Ahmet'le Yasemin arasında ne olduğunu," diye serzenişte bulunuyordu! Sonra öğrendik ki Terim gerçek bir dizi tutkunuymuş. Özellikle Hatırla Sevgili, Beyaz Gelincik, Binbir Gece gibi dizileri hiç kaçırmaz, kaçırsa bile videoya kaydeder daha sonra izlermiş. İlk etapta Fatih Terim'le bu dizileri bağdaştıramamış olabilirsiniz. Beyazıt Öztürk de bu duruma şaşırınca Terim, "Neden, siz izlemiyor musunuz?Hepsi ne kadar güzel," diyordu. Fatih Terim'den yola çıkıp "Acaba diğer ünlüler televizyonda neler izliyor?" diye merak ettik ve farklı alanlardan pek çok ünlü isme bu soruyu sorduk.

Demet Akbağ (Tiyatrocu)
"Özellikle hafta sonları ailece maç izliyoruz. Hafta içi de Ali (oğlu) ile birlikte spor programlarına bakıyoruz. Yine ailece sinema filmlerini izlemeyi seviyoruz. Dizilere mesleki olarak ara ara bakıyorum elbette. Ama son dönemde düzenli olarak izlediğim tek dizi Hatırla Sevgili. Yarışma programlarını da merak ediyorum, zaman zaman bakıyorum ama düzenli bir izleyici değilim."

Mehmet Ali - Meyra Ilıcak (İşadamı ve şarkıcı eşi)
Mehmet Ali Ilıcak özellikle Binbir Gece, Avrupa Yakası, Lost ve Heroes dizilerini izliyor. Hemen tüm kanallardan ana haber bültenlerini takip edip, tartışma programlarını da kaçırmamaya çalışıyor. Meyra Ilıcak'ın tarzı ise daha farklı: "Ben daha çok belgesel ve sinema filmi izlerim. Discovery ve National Geographic gibi kanalları çok seviyorum."

Yeliz (Şarkıcı)
"Dizilerden Binbir Gece'yi izliyorum. Futbol programlarını, özellikle atv'de yayınlanan Santra'yı seviyorum."

Armağan Çağlayan (Yapımcı)
"Binbir Gece'yi seviyorum. Özellikle Tomris İncer'in rolü takdire değer. Nadide Evliyaoğlu karakterinin aile kavramına önem vermesi çok ilgimi çekti. Ailesi bozulmasın diye herkesi idare ediyor. Eli öpülesi kadın yani. Onun dışında; Bak Kim Dans Ediyor, Dobra Dobra, Elveda Derken ve Beyaz Gelincik'i izliyorum."

Kerem Görsev (Müzisyen)
"Ben bütün kanallardaki kültürsanat programlarını, National Geographic ve Discovery kanallarını ve siyah-beyaz eski filmleri izlerim."

Elif Dürüst (İş kadını)
"CNN Türk'teki 5N 1K, TV8'deki Yaşamdan Dakikalar, atv'de Yılmaz Özdil ve Ergun Babahan'ın Son Baskı, NTV'de de Mehmet Barlas ve Emre Kongar'ın Yorum Farkı programlarını

Şahan Gökbakar (Komedyen)
"ComedyMax, e2 ve Discovery Channel izliyorum. e2'de her pazartesi Conan O'Brien Show'u, gündüzleri de kadın kuşağı programlarının tamamını takip ediyorum. Onlardan malzeme çıkarıyorum. Yabancı şov programlarını seviyorum. İnternetten David Letterman, John Stewart, Jay Leno'nun şovlarını izliyorum."

Abdullah Oğuz (Yapımcı)
"Fox'ta, Osman Tan Erkır'ın sunduğu Anında Görüntü adlı şov programını seviyorum. Haberleri de NTV'den takip ediyorum."

Tolga Çevik (Tiyatrocu)
"Evde biri 22, diğeri iki aylık iki çocuk olunca, ailece Disney Channel ve Baby TV izliyoruz. Ya da DVD'de animasyon filmleri seyrediyoruz. Televizyon bana kalınca Discovery Channel favorim. Monk, mutlaka izlediğim tek dizi." izliyorum. CNN Türk'ün Afiş programı da ilgimi çekiyor. Dizilerden Avrupa Yakası, Kurtlar Vadisi, House takip ettiklerim. Selena dizisini de kızımla birlikte izliyorum."

Tuvana Büyükçınar (Modacı)
"Dizilerden Avrupa Yakası ve Kurtlar Vadisi favorim. Beyaz Show'u, Ebru Akel'in sunduğu bir de yabancı formatlı programları izliyorum."

Ebru Akel (Sunucu)
"Haber bültenlerini, kendi sunduğum programları ve ilgimi çeken yarışmaları izliyorum. Dizilerden ise Sıla, Avrupa Yakası, Binbir Gece. Güneri Cıvaoğlu ile Şeffaf Oda ve CNBC-e'yi de takip ediyorum."

Nur Yerlitaş (Modacı)
"Dizilerden Kader'i ve Kaybolan Yıllar'ı izliyorum. Zaman zaman Hulki Cevizoğlu'nun Ceviz Kabuğu programını iki-üç saat takip ediyorum. Cengiz Semercioğlu hayranıyım. Ana haber bülteninde Ali Kırca ile atv Haber'i tercih ediyorum. Sıla ve Binbir Gece gibi dizileri asla izlemiyorum. Çünkü bana enteresan gelmiyor."

Zerrin Sümer (Tiyatrocu)
"Yarışma programları favorim ama artık pek sevdiğim yarışma programı yok. Yeni başlayan bütün dizilere mutlaka en az 10 dakika bakıyorum. Bu mesleki bir alışkanlık ve zorunluluk. Tartışma programlarını çok seviyorum, en sevdiğim de Kanaltürk'teki Politika Durağı. Düzenli olarak izlediğim dizi Hatırla Sevgili. O dönemi çok iyi hatırladığım için, 'Bakalım ne kadar gerçekçi yapabilmişler,' diye izliyorum biraz da."
Haberin fotoğrafları