kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kayıp Maddy için şüpheli Murat

DIŞ HABERLER
Portekiz'de kaçırılan Madeleine için polis hareketleri şüpheli bulunup ihbar edilen Robert Murat adlı İngilizi 16 saat sorguladı..
Ailesiyle birlikte tatil için gittiği Portekiz'de kaçırılan ve birkaç gün önce gıyabında dördüncü yaşı kutlanan İngiliz kız Madeleine McCann, 13 gündür kayıp. Annesi Kate ve babası Gerry'nin, akşam yemeğe giderken odasında uykuda bıraktığı kızları... İngiliz basınının küçük "Maddy"si... Portekiz polisi, dün ilk kez kaçırılma olayında bir zanlı olduğunu açıklayıp, üç kişiyi sorguladı. McCann ailesinin tatil için kiraladığı villanın 100 metre yakınındaki bir başka villada oturan Robert Murat, onun Alman sevgilisi ve sevgilisinin Portekizli eski kocası... Üç zanlı da sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Ailenin yüreğine bir an için umut suları serpen gelişme şimdilik sonuçsuz kaldı.

POLİS ÇARŞAFLARI ALDI
Polisin verdiği bilgilere göre, İngiliz- Portekiz anne ve babanın oğlu olan 34 yaşındaki Robert Murat, Sunday Mirror gazetesinin muhabiri Lori Campbell'ın yaptığı ihbar üzerine "teknik takibe" alındı. Campbell, Murat'ın şüpheli konuştuğunu söyleyerek, polise başvurdu. Teknik takip sonrası arama emri çıkaran Portekiz polisi, Murat'ın annesiyle birlikte yaşadığı villayı bastı. Evdeki bilgisayara, cep telefonu kayıtlarına hatta çarşaflara delil olarak el koyan polis, villanın arka bahçesindeki havuzu boşaltarak adli incelemede bulundu. 16 saat sorgulandıktan sonra bırakılan Robert Murat, "Masumum. Bu yaşananlardan dolayı çok üzgünüm" dedi.

AYNI YAŞTA KIZI VAR
34 yaşındaki Murat, iki yıl önce İngiltere'deki eşinden boşanıp, annesiyle Portekiz'e yerleşti. Oğlu kendisinde, Maddy'ye çok benzediği söylenen dört yaşındaki kızı ise eski eşinde kaldı. Küçük kızın kaçırılmasından sonra aile ile polis arasında gönüllü tercümanlık yaptan Murat'ı ihbar eden muhabir, "Sürekli kayıp kızdan söz etmesini şaşırtıcı buldum. Polis soruşturmasından da söz ediyordu. Kızın İspanya'ya kaçırılmış olabileceğini, artık onun için çok geç olabileceğini söylüyordu. Buna karşılık kendisinden söz etmeye gelince kaçamak yanıtlar veriyordu" dedi.
Haberin fotoğrafları