kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş'ta seçmenin yüzde 40'ı üniversite mezunu

İstanbul'un 2 milyonu geçen gündüz nü-fusu ile en kalabalık ilçelerinin başında gelen Be-şiktaş'ta nüfusun yüzde 40'ı üniversite mezunu.Beşiktaş'ta CHP ve AKP, daha önceki seçimler-de sandığa gitmeyen 70 bin civarında seçmenisandığa götürmek için yarışıyor.

* CHP: CHP'YE VE ÜLKENE SAHİP ÇIK CHP ilçe teşkilatı, seçim startı-nı erken seçim kararınıbeklemeden vermiş.Bin 41 sandık görevlisi-ni tespit eden CHP'ninilçedeki sloganı,"CHP'ye ve ülkene sa-hip çık." Partili kadınlarda ev ziyaretlerini her ge-çen gün sıklaştırıyor.Sandığa gitmeyenlerinçoğunluğunun CHP'li ol-duğunu söyleyen İlçe Baş-kanı Kemal Çiloğlu, "Se-çim listelerine ilgi çok yoğun" diyor.

* AKP, ASKERİN OYU PEŞİNDE AKP'nin hedefi ise CHP'nin oyları-nı kapabilmek. Bütün çalışmalarını bu stratejiüzerine yaptıklarına dikkat çeken İlçe BaşkanVekili Hayrettin Yazıcı, "Askeri lojmanlarınçokça bulunduğu bölge. On bin civarında askerailesi oyu var. Yaşlı seçmene sahip bir ilçe. Haliy-le eski seçmen AKP'yi çok iyi tanımıyor. Seçme-ne ulaşmakta zorlanıyoruz. Çünkü çoğunlukla si-te yönetimleri. Bunlardan izin alıp ev toplantıla-rı yapmamız biraz zor oluyor" diye konuşuyor.

* MHP'NİN MEKTUPLARI İADE EDİLDİ MHP ise seçmene ulaşabilmek için daha çokbasın yolunu tercih ediyor. Hedefleri ise DenizBaykal muhaliflerini partiye kazandırmak.MHP'nin ilçede acı bir tecrübesi var. Askeri loj-manların önünde broşür ve parti programları da-ğıtmak isteyen MHP'lilere izin verilmemiş. Bu-nun üzerine partililer tek tek adres tespiti yapa-rak, zarfların üzerinde parti logosu olmayanmektuplar göndermiş. Ancak mektupların tama-mı toplu olarak iade edilmiş.

* BİRLEŞME ETKİLİ OLMAZ Anavatan ile birleşen DYP de diğer partilergibi seçim stratejilerini belirledi. Ancak partililer,birleşmenin rakamsal değil psikolojik etki yara-tacağını düşünüyorlar. DYP İlçe Başkanı KadirŞeker, birleşmenin tabanda iyi bir kaynaşma ya-rattığını bunun Türkiye geneline yayılması ge-rektiğinin altını çizdi.

BEŞİKTAŞ
Nüfusu: 290 bin
Seçmen sayısı: 170 bin
2002'de alınan oy oranı
AKP: Yüzde 13.95
CHP: Yüzde 47.06
DYP-ANAVATAN: 13.6
MHP: 4