kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'IMF programına artık Türkiye'de gerek yok'

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir stand-by'a gerek olmadığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'IMF programına artık Türkiye'de gerek yok'
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir standby'a gerek olmadığını söyledi. Garanti Bankası'nın 4 milyon dolar yatırım ile gerçekleştirdiği yeni eğitim merkezinin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özen, görüştükleri yabancıların seçim beklentileri, ekonomik programın değişip değişmeyeceği ve istikrarın devamına dair sorular sorduğunu kaydetti. Herhangi bir siyasi partinin ekonomik düzeni çok değiştireceğini düşünmediğini belirten Ergun Özen, piyasanın da, "Kim gelirse gelsin ekonomik program aynı olacak. Çok farklılık olmayacak" şeklinde yorumladığını vurguladı.

SÜRPRİZ BEKLEMİYORUZ
Bu süreçte uluslararası konjonktürdeki likiditenin Türkiye'ye akışında bir problem olmadığına işaret eden Özen, piyasa oyuncularının siyasi partilerin ekonomik programını birbirine çok benzettiğini, bir sürpriz beklemediklerini kaydetti. Yeni hükümetin IMF ile yoluna devam etmemesi durumunda yatırımcıların Türkiye'ye bakış açısını değişip değişmeyeceği sorusu üzerine de Ergun Özen, şunları kaydetti: "IMF ile standby mayıs ayında bitiyor. Zaten yeni bir stand-by'a gerek yok. Stand By'ın içinde kredi oluyor. Türkiye'de zaten öyle bir şeye gerek yok. Ama yanlış bilmiyorsam bu stand-by bittikten sonra 1 yıl yakın izleme programı zaten devam edecek. Hükümetin orada karar verme süreci olacak. Yapılacak yeni bir anlaşma, yakın gözetim anlaşması olacaktır. Parasal stand-by, ağır bir IMF programına artık Türkiye'de gerek kalmamıştır." Faizlerde önümüzdeki 2 yılda çok sınırlı düşüşler olacağını düşüncesini dile getiren Özen, "Çünkü enflasyon hedefinden oldukça uzaklaşmış bir durumdayız" dedi.