kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kadıköy'de CHP'nin oyları için yarışılacak

ERHAN ÖZTÜRK
SABAH, seçim atağı izlenimlerinin ikinci gününde 1980'den sonra CHP'nin kalesi durumuna gelen Kadıköy ve Beşiktaş ile eğlencenin kalbi Beyoğlu'nda. Temmuz sıcağında yaşanacak erken seçimde bu 3 ilçeyi de "hareketli" günler bekliyor.....
2002 seçimlerinde CHP Kadıköy'de 180, AKP 85 bin oy aldı. Yerel seçimlerde CHP'nin oyu aynı oranda kalırken, AKP oylarını 120 binlere çıkardı. Buradaki savaş daha çok CHP oyları için olacak. Partiler ise hazırlıklarını şöyle sürdürüyor: KİM NE YAPIYOR?

* CHP, ÜNİVERSİTELİLERİN PEŞİNDE
Çok sayıda üniversiteye ev sahipliği yapan ilçede CHP, üniversite gençliğine yönelik çalışmalara önem veriyor. CHP, Kadıköy'de sandığa sahip çıkarak seçmeni mutlaka oy kullanmaya teşvik etmek için kolları sıvamış durumda. 12 bin kayıtlı üyesi bulunan CHP, AKP'nin yüksek oy aldığı bölgelerde ise nokta çalışmaları yapacak. CHP İlçe Başkanı Türer Ercan, son seçimlerde sandığa gitmeyenlerin 200 bin civarında olduğuna dikkat çekerek, bunların çoğunluğunun kendi seçmenleri olduğunu söylüyor. Kadıköylü seçmen ise milletvekilliği adaylığına "eski" yerine "yeni" isimlerin çıkarılmasını istiyor.

* MHP, BAYKAL MUHALİFLERİNİ ARIYOR
1 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye'de 50 ilden daha büyük olan Kadıköy'de MHP'liler büyük bir hareketlilik yaşıyor. Merkez, Bağdat Caddesi, Ataşehir gibi CHP oylarının ağırlıkta olduğu bölgelerde stantlar kuran MHP, vatandaşa projelerini anlatıyor. Hedef ise Deniz Baykal muhaliflerinin oylarını alarak, ilçedeki oy oranını 60 bine çıkarmak. MHP Kadıköy İlçe Başkanı Hayrullah Savaş, sağda ve solda yapılan seçim ittifaklarının kendi oylarını artıracağını savunuyor. Savaş, "İlçede kemikleşmiş CHP oylarına göz diktik" diyor.

* AKP, BÜYÜKŞEHİR'DE ÇÖZÜM ARIYOR
22 Temmuz'da seçmenin önüne 2 bin 110 sandığın konulacağı Kadıköy'de AKP, bütün mahallelerde sandık kurulları ve seçim bürolarını oluşturdu. AKP, gençler ile kadınların öncülüğünde çeşitli organizasyonlar düzenliyor. Bölge halkının sorunlarını bir bir tespit edip, Büyükşehir Belediyesi'nde çözüm üretiyor. İlçede yaşayan gazeteciler ve akademisyenlerin katıldığı konferanslarla kendilerini halka anlatmaya çalıştıklarını söyleyen AKP Kadıköy İlçe Başkanı Ömer Abamor şöyle diyor: "Yıllardır CHP'ye oy veriyorlar. Bu fikirlerin değişmesi kolay değil. Hedefimiz, CHP'nin ağırlığını kırmak. CHP Kadıköy'de 180 bin civarında oy alıyor ama artış yok. Ama biz oyumuzu artırıyoruz."

* DYP, SEÇMENİ PİKNİĞE GÖTÜRÜYOR
Anavatan ile birleşen DYP ise seçmeni pikniğe götürüyor. İlçede son seçimde aldığı 16 bin oyu 50 bine çıkartmayı hedefleyen DYP, üniversitelerde seminerler düzenleyerek YDP'yi gençlere anlatıyor. İlçeyi seçim bölgesi olarak dörde ayırdıklarını söyleyen DYP İlçe Başkanı Ali Ulvi Erim, hedeflerinin oy oranlarını artırmak olduğunu belirterek, şöyle konuşuyor: "DYPAnavatan birleşmesi partide önemli bir etki yarattı. İki aynı düşünce, iki doğru düşünen partinin bir araya gelmesi güçlü bir alternatif olacaktır."

KADIKÖY
Nüfusu: 1 milyon 100 bin
Seçmen sayısı: 700 bin
2002'de alınan oy oranı
AKP: Yüzde 21.34
CHP: Yüzde 43.07
DYP-ANAVATAN: 10.5
MHP: 4.18